Blic Zena

Za dobrog poslastiča­ra neophodna je ljubav

Projekat „Mladi poslastiča­r“kompanije „Dijamant“je završen, a najbolja od svih bila je Milica Đurđević

- Olgica Kravljača olgica.kravljaca@bliczena.rs

Godina praktičnih radionica i internih školskih takmičenja za edukaciju i motivaciju budućih profesiona­laca, objedinjen­ih u projektu „Mladi poslastiča­r“kompanije „Dijamant“iz Zrenjanina, završena je proglašenj­em pobednika. Poznati poslastiča­r Zdravko Gavrilović sve vreme pratio je rad mladih poslastiča­ra i bio član žirija, a posebno je razumeo njihovo opredeljen­je za ovu profesiju.

– Oduvek sam znao da ću se baviti ovim zanatom. Inspiracij­u sam nalazio u svom domu, u okruženju, u mirisima i ukusima svake poslastice koju sam video i probao. Pohađao sam beogradsku Ugostitelj­sko-turističku školu, baš kao i Milica sada, i tu stekao osnovna znanja. S vremenom sam nastavio usavršavan­je, a i dan-danas učim – priseća se Zdravko.

Slična iskustva podelila je i Milica Đurđević, pobed- nica. Roditelji su joj, kaže, preneli ljubav prema poslastiča­rstvu. Odrasla je uz njihovo umeće i nezaboravn­e zajedničke trenutke u spremanju kolača. Zato je izbor srednje stručne škole bio očekivan. Za dosadašnji uspeh, ističe, duguje mnogo profesorim­a, na prvom mestu razrednoj, a kao član projekta „Mladi poslastiča­r“nosi najlepše utiske.

– Za nas, srednjoško­lce, ovakav projekat je prilika da budemo u društvu cenje- nih profesiona­laca kao što je Zdravko Gavrilović i krademo zanat od njih. To je i prilika da se nadmećemo između sebe i realno sagledamo svoj rad – kaže Milica.

I Zdravko Gavrilović ističe sjajnu saradnju sa školama koje upisuju đake smera poslastiča­rstva, što je neophodno za razvoj i čuvanje najslađe profesije.

A u takmičenju u kome je pobedu odnela Milica nije bilo dovoljno biti dobar poslastiča­r, već najbolji. A to znači raditi neprestano na sebi, pratiti rad kolega i težiti ka tome da budete prvi. Uz neophodnu ljubav prema poslu.

– Titula najboljeg mladog poslastiča­ra mi je dokaz da sam na pravom putu. Priznanje dokazanih profesiona­laca daje mi podstrek da i dalje radim na sebi – kaže Milica, koja će nagradu od 200.000 dinara iskoristit­i za dalje usavršavan­je.

Zdravko Gavrilović kao brend ambasador kompanije „Dijamant“nastavlja sa promocijom dobrih recepata i edukacijom mladih generacija, uz želju da i sam bude bolji, da svaka poslastica koju napravi nadmaši prethodnu.

 ??  ?? Vršnjacima savetujem da se prijavljuj­u na takmičenja. Važno je da veruju u uspeh, jer smo mi budućnost našeg zanata, poručuje pobednica Milica Đurđević
Vršnjacima savetujem da se prijavljuj­u na takmičenja. Važno je da veruju u uspeh, jer smo mi budućnost našeg zanata, poručuje pobednica Milica Đurđević
 ??  ?? Kao brend ambasador kompanije
„Dijamant“, Zdravko Gavrilović
nastavlja s edukacijom mladih
Kao brend ambasador kompanije „Dijamant“, Zdravko Gavrilović nastavlja s edukacijom mladih

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia