Blic Zena

Zemljane boje svima stoje

U nedoumici ste kako da se našminkate za određenu priliku, posao, izlazak ili neki svečani događaj? Evo rešenja. Koristite šminku u zemljanim tonovima

-

Počnite od tena, on je najbitniji. Ujednačenu boju postići ćete BB kremom ili puderom jače pokrivne moći.

SVETLA BEŽ OLOVKA ZA PUNIJE USNE

Ukoliko imate punije usne, našminkajt­e ih ombre tehnikom. Tamnijim nijansama boje koju ste izabrali konturišit­e usne, središnji deo popunite svetlijom olovkom, a zatim nanesite ruž u istim tonovima.

Ako imate tanje usne, predlažemo svetlu bež olovku, kojom ćete tik iznad prirodnih kontura usana iscrtati oblik, zatim utapkati prstom da se izgubi jasan prelaz, a potom olovkom i ružem u željenoj nijansi postići prirodan izgled usana. To ne moraju biti svetlije nijanse, već samo neutralni tonovi.

Krajnji rezultat – neće vam biti akcenat ni na očima ni na usnama, a opet će izgledati odlično.

MAT BEŽ SENKA KAO OSNOVA

Bazna senka po pravilu treba da bude u mat bež boji, jer je osnova za blendiranj­e ostalih senki. Ako su vam oči približene, nanesite svetlucavu senku koja će vizuelno proširiti taj deo. Na kost iznad samog oka nanesite srednji ton, koji može da bude oker, sivobraon ili sa crvenkasti­m tonom. On daje definiciju i bademast izgled. Ostavite prostor između senke i obrva da ne biste izgledali poput pande.

Dubinu oka postići ćete tamnijim braon bojama koje se kružnim pokretima četkice nanose na spoljašnje uglove do samog pregiba kapka, gde se utapanjem u srednji ton oku daje savršen izgled.

Za efekat gušćih trepavica ili korekciju oblika oka koristite ajlajner, jer je postojanij­i od olovaka i bolje definiše. Za mačkasti izgled možete da produžite liniju i van oka, s tim što treba da ostane u ravni s donjim trepavicam­a i da bude što tanja.

 ??  ?? Baš ovako smo
našminkali za prošli broj Jelenu Marković
iz Beograda
Baš ovako smo našminkali za prošli broj Jelenu Marković iz Beograda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia