Blic Zena

... će me osuđivati zato što sam sama

Dozvolila sam ljudima da me ubede da sa mnom nešto nije uredu samo zato što nemam nikog, a vreme leti

-

Zovem se Bojana, imam 28 godina, završila sam državni fakultet i radim u struci. Ne želim da zvučim kao usamljena udavača, kako se sve češće nazivaju žene mojih godina a koje i dalje ne mogu da pronađu adekvatnog partnera.

Naglasiću da sam za tri godine rada postala vrlo uspešna i cenjena u svojoj branši, a s druge strane, moj privatni život je jako tužan. Bila sam u dvema ozbiljnim vezama. Između je bilo nekih zaljubljiv­anja, ali ništa stabilno. Sve je to mom okruženju bilo prihvatlji­vo do moje 25. godine, kada je krenuo pritisak. Uvek sam se nekako vodila izrekom da svi imamo nekog svog ko nas čeka, ali i ta izreka je počela da boli kad sam shvatila da su se sve moje drugarice već udale.

Onda sam odlučila da putujem. „Putuješ? A kada ćeš da misliš o porodici, znaš da ti biološki sat otkucava?“

To me je guralo u depresiju, shvatila sam da sam sama. Fokus mog života s putovanja prešao je na knjige. Čitala sam danonoćno, a majčin pritisak bio je nesnosan. Odselila sam se, a onda upoznala njega. Znala sam, to je to. On je taj. Potpuno neočekivan­o. Veza nam je bila prelepa, on dobar, simpatičan dečko, a moja ljubav prema njemu neograniče­na. I tako godinu i po dana. Pričali smo o venčanju, a ja sam napustila posao i karijeru da bih se posvetila njemu, našoj porodici. I bum, iznenada, sasvim slučajno, saznajem da se ženi drugom devojkom. Ta devojka je trudna.

Prošlo je pola godine. Moja rana je i dalje otvorena i bez naznaka da će se ikada zaceliti. Čemu ovaj tekst? Biće uspešan ako samo jedna osoba shvati da ne treba da komentariš­e tuđe živote. Ostavite devojke i ne govorite im da su same zato što teže savršenstv­u.

Uvek sam se nekako vodila izrekom da svi imamo nekog svog ko nas čeka

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia