Romantika

Blic Zena - - U Ovom Broju -

Čekala je na autobuskoj stanici. Bila je noć, bilo je hladno. A ona, žena ko žena, iz želje da se malo sredi, obukla se kao da je jul, a ne prilično hladan kraj septembra. I dok je tako cvokotala na stanici, bukvalno joj se brada tresla, prilazi joj momak, lep momak, važno je reći, i vrlo promišljeno, da ne bi bio napadan, pita da li je otišao njegov autobus, koji ona čeka…I brže-bolje nudi joj jaknu. Ne nudi, nego skida i daje joj da se ogrne. Njen prevoz nailazi i čarolija prestaje... U današnje vreme možemo reći da svima nedostaje romantika. Koji je razlog tome da smo svi u manjku jedne te iste stvari, žene stalno pokušavaju da otkriju. Pa se o tome piše, priča, izvode se teorije.

Ne možemo poreći da najviše vremena provodimo sa svojim pametnim telefonima koji su se uselili u sve pore našeg života, pa i u ljubavnu. Druga stvar bi mogla da se odnosi na očekivanja, jer danas sve mora biti iznad proseka i savršeno, a što su veća očekivanja, veće je i razočaranje.

Kažu žene da nema više onih koji će da nam pridrže vrata, privuku stolicu, ogrnu jaknu, nema više udvaranja, lepih reči, sve je postalo vrlo direktno, nekad čak i neprijatno. I sve se svelo na hoćeš-nećeš. Ako hoćeš – super, ako nećeš – nikom ništa. Želim ti sve najbolje i idemo dalje.

A nekada, ne tako davno, muškarci su morali da se polome od razmišljanja i izmišljanja načina kako da priđu devojci, a da ih ona ne odbije. Morali su da budu originalni, neponovljivi, a danas sve nekako ide na sirovost i vulgarnost. Pa ko se upeca. A izgleda da se slabo ko peca, armija samih ili, još gore, usamljenih žena sve je veća.

Deluje kao da tražimo mnogo, a želimo tako malo. Bioskop, romantična šetnja pored reke, lepa večera, pa i kajgana je nekad super ako je od njega, zar ne?

Svetlih primera romantike je sve manje. A onda scena s početka, kao iz filma. I nije to zaista ništa, ali eto, mi u našoj redakciji o tom malom gestu jednog superheroja pričamo već danima. U tome je stvar. Romantika nisu veliki ljubavni gestovi. Romantika je mali znak pažnje, osećaj, događaj, trenutak.

Svetlih primera romantike je sve manje. A onda scena kao iz filma. I nije to zaista ništa, ali u našoj redakciji o tom superheroju pričamo već danima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.