Šlank & fit S japanskom jabukom do vitkog stasa

Blic Zena - - U Ovom -

Ovo egzotično slasno voće vrlo je zdravo, ali je i pravi prijatelj u borbi protiv viška kilograma. Otkrijte zašto sočni plodovi poreklom s Dalekog istoka zlata vrede

Kao što mu i ime kaže, ovo zlatnožuto voće korene vuče iz dalekog Japana, gde raste već vekovima. Danas ga ima širom sveta, pa ga možete naći i u našim prodavnicama, i sveže i sušeno. Ova jabuka, koja oblikom podseća na paradajz, odličan je izvor joda koji je neophodan za zdravlje štitne žlezde. Kora joj je bogata karotenoidima, pravi je rezervoar vitamina C, a meso joj sadrži brojne lekovite sastojke.

Kaki voće, kako zovu japansku jabuku, odličan je izbor za sve koji žele da smršaju jer u sto grama sadrži oko 70 kalorija i nimalo masti. Uz njega ćete lakše istopiti salce oko stomaka, i to zahvaljujući pektinu koji suzbija apetit. Takođe, obilje vlakana u ovoj voćki usporava apsorpciju hrane u organizmu, pa ćete duže biti siti. Vlakna pokreću i probavu, pa se i metabolizam ubrzava.

A ako ste fizički aktivni, kaki voće će biti vaš saveznik zato što će vam dati dovoljno energije uz koju ćete se rešiti viška masti iz tela.

Japansku jabuku možete jesti kao i svako drugo voće, sušenu, u salatama ili, recimo, kao pire uz druga jela. Probajte i sok ili kompot od kaki voća, sigurno će vam se svideti.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.