Intimno Pazite se stare ljubavi

Ako odnos s partnerom iz mladosti nije razjašnjen a trenutno ste u lošoj vezi, ponovno viđanje s nekim koga ste ranije voleli, pored leptirića u stomaku, može doneti i velike probleme

Blic Zena - - U Ovom Broju - Nevena Dimitrijević nevena.dimitrijevic@bliczena.rs

Trenutno vam ne ide u vezi, a tako vam treba podrška, željni ste da bez posebnog povoda čujete da ste lepi, da uz sebe imate nekog svog ko vas zna u dušu… I baš tada na ulici naletite na staru ljubav iz srednje škole.

– Ako ste s njim još u mladosti zaokružili odnos koji ste imali, biće vam drago što ste se sreli, popićete piće, fino se ispričati i krenuti dalje. Nastavićete i vi i on svojim putem do sledećeg slučajnog susreta – kaže Tatjana Daničić, diplomirani psiholog.

Moguće je da se promenio

Međutim, ako s ljubavlju iz srednje škole ili s fakulteta imate nezavršena posla, a uz to ste trenutno sami ili u lošem odnosu sa sadašnjim partnerom, to može pokrenuti lavinu osećanja i probuditi leptiriće u stomaku.

– Prema prošlim vremenima imamo pomalo romantičan i ne potpuno kritičan odnos. Otuda i brojni razlozi zbog kojih možemo poželeti da sa starim momkom ponovo uspostavimo odnos – priča Tatjana Daničić kako tad možete osetiti potrebu da saznate zašto vas je napustio, kuda je otišao, zašto je „ona“u tom trenutku bila bolja od vas.

Takođe, možda poželite i da mu pokažete šta je propu­ stio, a ako vas preplave romantična osećanja, i da obnovite vezu. Treba imati u vidu da je od prekida u mladosti prošlo prilično vremena i zapitati se koliko zaista znamo o toj osobi. Ostalo je sećanje na nju iz prošlosti, a treba misliti o tome šta se desilo u međuvremenu.

Budite načisto sa sobom

Najvažnije je da ste sa sobom načisto o tome šta želite. Budite svesni da se upuštate u vezu sa nekim o kome u stvari vrlo malo znate. Raz­ mislite i da li ćete sadašnjem partneru ispričati da ste ponovo sa starom ljubavlju kako biste njega povredili, kako bi raskinuo s vama. Ili se nadate da će on razumeti i potvrditi da ste dobro postupili… Verovatno je da se nijedno od toga neće desiti.

– Setite se zašto ste uopšte prethodno prekinuli vezu. Ako vas je u prošlosti izmanipulisao i ostavio, verovatno će se isto desiti i sad. Zato pamet u glavu. Malo se ohladite i trezveno odlučite šta stvarno želite i kakve mogu biti posledice – zaključuje naša sagovornica.

Ako imate dileme, treba da porazgovarate s nekim u kog imate potpuno poverenje. Važno je da sebi potpuno razjasnite tu svoju želju.

Ako je u prošlosti manipulisao i ostavio vas, verovatno će to uraditi i sada

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.