Tradiciju smo preveli u moderno doba

Blic Zena - - Reč Po Reč -

Kada je u preduzeću „Slovolivnica“kao diplomirani ekonomista počinjala poslovni put, nije ni sanjala kuda će je odvesti firma sa tradicijom dugom 150 godina. Vreme je odbacilo stare načine štampe pomoću olovnih slova, nove tehnologije su pokazivale svoje prednosti, a izazovi poslovanja postali su prava avantura. Moralo se krenuti u korak s vremenom, pa je umesto izlivanja slova firma postala kuća kreativnog dizajna u oblastima arhitektonskog, industrijskog i promotivnog obeležavanja.

– To su sve elementi vizuelnih komunikacija i brendiranja. Ponosna sam što smo uspeli da firmu koju je pregazilo vreme stavimo na zdrave temelje i postanemo izvozno orijentisana firma čije se usluge koriste u Švajcarskoj i Nemačkoj, u velikim hotelskim lancima, kompanijama i ustanovama širom Srbije i sveta – srećna je Gordana dok priča.

Kao članica Odbora za javno zagovaranje „Udruženja poslovnih žena Srbije“, zajedno sa drugim dobitnicama priznanja uticala je na to da problemi žena preduzetnica postanu prepoznatljivi tamo gde se važne odluke donose. Ovako udružene, kaže, mnogo lakše prepoznaju probleme, formulišu ih i prosleđuju nadležnim institucijama.

– Kada sam počinjala, jedino je moja majka rekla da je to prilika koju ne smem da propustim. Pokazalo se da logika, imaginacija i entuzijazam probleme mogu da pretvore u šanse. Poslovanje sve manje liči na tamni vilajet u koji sam kročila na početku preduzetničkog puta – priča Gordana dok s ponosom drži dodeljeno joj priznanje, statuu „Cvet uspeha za ženu zmaja“.

Poslovanje danas sve manje liči na tamni vilajet

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.