Blic Zena

Aktuelno Papučarska mafija hara Fejsbukom

-

Beograđank­a Milena O. postala je žrtva internet prevare kada je preko „Fejsbuk“grupe naručila klompe, platila ih 2.000 dinara, a kurir joj isporučio paket u kome su se nalazile nekvalitet­ne, platnene kućne papuče kakve se mogu pazariti na pijaci za 200 dinara.

– Videla sam da jedna grupa na „Fejsbuku“prodaje lepe, brendirane klompe. Poslala sam poruku adminu, naručila ih, a platila kuriru kada sam preuzela robu. Kad sam otvorila paket i videla šta sam dobila, pokušala sam da stupim u vezu s administra­torom grupe preko mesindžera, ali nije bilo odgovora. Zatim sam zvala mobilni koji je zapisan na dostavnici paketa, ali se na njega niko nikad ne javlja – ispričala nam je Milena.

Rekla nam je i da nije jedina koju je ova „Fejsbuk“grupa obmanula jer se kasnije ispostavil­o da na internetu ima mnoštvo komentara besnih prevarenih mušterija.

Zato iz policije građanima savetuju da se drže sledećih preporuka kad poručuju robu preko interneta.

– Legitiman prodavac je onaj koji ima registrova­nu firmu za onlajn prodaju, PIB broj, a to je sve vidljivo na internet sajtu na kojem se oglašava. Kada je u pitanju prodaja preko društvenih mreža, pre svega „Fejsbuka“, mogućnosti za zloupotreb­e su velike jer sama društvena mreža omogućava lažno predstavlj­anje, a samim tim i mogućnost obmane – objasnili su za „Blic“iz MUPa.

Ističu i da bi kupci trebalo da vode računa o tome preko kojih internet sajtova kupuju, kao i da li je cena realna u odnosu na stvarnu cenu takvog proizvoda.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia