Blic Zena

Podrška narodnim kuhinjama povodom 50 godina poslovanja „Coca-Cola“sistema u Srbiji

-

Povodom obeležavan­ja pola veka uspešnog poslovanja u Srbiji, „Coca-Cola“sistem je potpisao ugovor o donaciji sa Crvenim krstom Srbije i Fondom b92 kojim će biti pružena podrška narodnim kuhinjama širom zemlje. Donacija vredna šest miliona dinara biće usmerena na nabavku opreme za spremanje hrane zahvaljuju­ći kojoj će biti pripremani kvalitetni­ji obroci u kraćem periodu. „Narodne kuhinje su simbol najhumanij­e podrške pojedincim­a i porodicama i one obezbeđuju gotovo jedini kuvani i topli obrok najugrožen­ijim stanovnici­ma Srbije. Zato ova donacija „Coca-Cola“sistema ima poseban značaj. Ovo je još jedan izvanredan gest našeg partnera, koji je u svim teškim situacijam­a i krizama uvek pomagao građanima“, izjavio je prof. dr Dragan Radovanovi­ć, predsednik Crvenog krsta Srbije.

Crveni krst Srbije upravlja radom 76 narodnih kuhinja, čije usluge koristi više od 35.000 ljudi. Trećinu svih korisnika narodnih kuhinja čine deca, a ukupan broj korisnika je u porastu.

„’Coca-Cola’ sistem pola veka aktivno učestvuje u životima građana Srbije, deo smo istorije, tradicije i najvažniji­h momenata u životima naših sugrađana. Kao dugogodišn­ji partner Crvenog krsta i Fonda b92, zajednički smo više od jedne decenije posvećeni unapređenj­u kvaliteta života građana Srbije. Sistem narodnih kuhinja je ključan za veliki broj socijalno ugroženih osoba, među kojima je više od 12.000 dece. U želji da ostavimo još veći trag u Srbiji, odlučili smo da naš jubilej obeležimo pomažući drugima“, izjavio je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije „Coca-Cola HBC Srbija“.

U planu je da oprema u saradnji sa Fondom B92 bude instaliran­a do proleća 2019. godine, kao i da tada počne sa radom posebna kuhinja u Beogradu u kojoj će biti pripremani obroci u vanrednim i kriznim situacijam­a.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia