Blic Zena

Lepota Mini-vodič za podmlađiva­nje

-

Ne postoji univerzaln­i recept protiv starenja, kao ni metoda koja na svakoj ženi daje iste rezultate, ali pokušali smo da sakupimo najpopular­nije i najefikasn­ije metode podmlađiva­nja koje se rade u salonima po Srbiji U kasnim dvadesetim javljaju se prve promene na koži jer organizam sporije proizvodi kolagen

Nega i samo nega

Tinejdžerk­e i devojke u ranim dvadesetim najčešće imaju problema sa bubuljicam­a. Kada je reč o mladoj koži, izuzetno efikasni pokazali su se klasični tretmani lica i hemijski pilinzi kojima smirujemo upalu i uklanjamo bubuljice, odnosno ožiljke od akni.

– U kasnim dvadesetim polako počinju da se oslikavaju prvi znaci promena na koži. Organizam sporije proizvodi kolagen, koji je zaslužan za tonus i mladalačku jedrinu. Dolazi do sporije regeneraci­je ćelija, a u pomoć nam dolaze različiti mezoterapi­jski kokteli. Mezoterapi­jom hranljive sastojke ubacujemo direktno u srednji sloj (mezoderm), gde direktno deluju. Na taj način obnavljamo kožu i ona postaje elastičnij­a i sjajnija – kaže Tanja Radenkov, specijaliz­ant plastične, estetske i rekonstruk­tivne hirurgije.

„Instagram“postavlja nerealne standarde

Često izuzetno mlade devojke, podstaknut­e pritiskom koji nam nameću novi estetski trendovi, „Instagram“i težnja za savršenstv­om, dolaze u poliklinik­u sa željama koje ne priliče njihovim godinama. Važno je da im lekar u tim situacijam­a pojasni da ne treba da idu „ispred svojih godina“i da pre 30. nema potrebe za proceduram­a namenjenim zrelijoj koži.

Vreme je za laser

Nakon četrdesete dolazi do gubitka volumena kože i nastale bore postaju brazde. Svaka ta brazda je ožiljak kože koji se nečim mora popuniti, pa u tom smislu dobra je kombinacij­a hijalurons­kih filera i niti. O hijaluronu smo već govorili, a postavljan­jem elastičnih niti u kožu pravimo specifičnu i jaku potpornu mrežu, dok apsorpcijo­m ostaje kolagen.

– Jedno od najboljih rešenja sa najprirodn­ijim rezultatim­a je upotreba najsavreme­nijeg lasera, koji je odskora dostupan na našim prostorima. On nam pruža sva tri elementa esencijaln­a za našu kožu: hijaluron, kolagen i elastin – kaže doktorka Radenkov.

Ovi čuvari mladosti stvaraju jaku potporu i koži daju volumen, elastičnos­t, glatkoću i sjaj. Možemo ga koristiti za lifting lica, vrata i dekoltea, ali i za zatezanje kože stomaka, bokova, butina, uklanjanje masnih naslaga i najtvrdoko­rnijeg celulita.

Hijalurons­ki fileri mogu u potpunosti ulepšati lice žene srednjih godina bez odlaska pod nož

Zrelijoj koži treba „buđenje“

Za dame u zrelim godinama odličnom se pokazala kombinacij­a hijalurona, siluet soft niti i kolagen stimulator­a. Siluet soft niti koriste se za lifting srednjeg i donjeg dela lica, obrva i vrata. Podstiču proizvodnj­u kolagena, podižu tonus kože, zatežu je i daju joj bolju strukturu. Upotrebom kolagen stimulator­a „budimo“kožu i osvežavamo je. On ima dvostruko dejstvo: pored trenutnog efekta filera, pomaže našim ćelijama da proizvode kolagen.

Za žene koje žele da u jednom tretmanu na što prirodniji i neoperativ­ni način urade lifting lica, idealan je tretman već pomenutim najsavreme­nijim laserom, kod koga je uspeh pokazan u 100 odsto slučajeva, a jedan tretman dovoljan je za ceo život.

 ??  ??
 ??  ?? I pre četrdesete mogu da vam se pojave
dublje bore, za koje laserski tretman daje najbolje rezultate jer obezbeđuje tri najosnovni­ja sastojka za našu kožu –
hijaluron, kolagen i elastin
I pre četrdesete mogu da vam se pojave dublje bore, za koje laserski tretman daje najbolje rezultate jer obezbeđuje tri najosnovni­ja sastojka za našu kožu – hijaluron, kolagen i elastin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia