Blic Zena

Herkul Poaro i paviljon u Grinšoru

Za sedam dana na svim kioscima

-

Gospođu Oliver, staru poznanicu Herkula Poaroa, proganja predosećaj da će se na vašaru u Grinšoru, gde je pozvana da osmisli igru u kojoj se rešava navodno ubistvo, desiti nešto loše. Stoga, ona poziva u pomoć svog starog poznanika i otkriva mu svoje sumnje, iako bez ikakvih opipljivih dokaza kojima bi ih potkrepila. Poaro shvata da na imanju vlada nekakva čudna atmosfera. Ispostavlj­a se da su sumnje gospođe Oliver bile i više nego osnovane. Pronicljiv­ošću virtuoznog istražitel­ja, Poaro zaključuje da je zaista najbolje mesto da se nešto sakrije upravo pred očima posmatrača.

BDR Media, 190 str. 4,90 KM, 2,49 €

Potvrda da savršen zločin ne postoji i da je ljudski um dovoljno pronicljiv da ga otkrije dodelila je Agati Kristi titulu kraljice zločina. Jedino su Biblija i Šekspir bili prodavanij­i od njenih knjiga. Prevedena je na više od 50 jezika. Drama „Mišolovka“, igrana više od 25.000 puta, najduži je neprestano izvođen komad u istoriji pozorišta. Proglašena je 2013. za najboljeg pisca detektivsk­ih priča, a roman „Ubistvo Rodžera Akrojda“za najbolji krimi-roman svih vremena. Mislila je da će je posle smrti svi zaboraviti.

Međutim, njeni romani i dalje su bestseleri.

Prvu detektivsk­u priču „Misteriozn­u aferu u Stajlsu“napisala je 1920. i u njoj se prvi put pojavljuje detektiv Herkul Poaro, koji postaje glavni lik u 33 romana i nekoliko desetina kratkih priča.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia