Blic Zena

3

Poklanja

-

Dva seta za vas

I jedan za njega Kako da dođete baš do ovih poklona, pronađite na strani 54

NE ZABORAVITE PILING

Piling uklanja mrtve ćelije tako da hranljivi sastojci iz kreme mogu dublje da prodru u kožu. Za ruke koristite isti piling kao i za lice, a možete ga napraviti i sami. Pomešajte kašičicu morske soli sa tri kašike bademovog ulja i kašikom meda. Smesu polako umasirajte u vlažnu kožu i držite dok se ne osuši, pa isperite toplom vodom.

HRANLJIVA MASKA

Izrazito suvoj i gruboj koži na rukama potrebna je dubinska nega. Pomešajte dve kašike meda, kašiku kukuruznog brašna, kašiku jogurta i nekoliko kapi limuna. Nanesite i ostavite na rukama najmanje 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom.

NEGUJTE IH I DOK PERETE SUDOVE

Kako bi vam ruke ostale mekane i nežne i nakon dužeg vremena provedenog u vodi i peni, u sredstvo za pranje posuđa sipajte malo bademovog ulja – jedna kašičica biće dovoljna. Voda će smekšati tvrdu kožu, a ulje će joj pružiti potrebnu hidratacij­u.

SAVET PRE TUŠIRANJA

I nokti iziskuju negu. Pre odlaska pod tuš u zanoktice utrljajte manju količinu hranljivog ulja ili vazelina. Ako i tokom tuširanja utrljavate ulje oko noktiju, njegovom prodiranju u nokte i kožu pomoći će i vruća para.

I BOJA NOKTIJU PRAVI RAZLIKU

Da bi ruke izgledale mlađe i lepše, pored svih elemenata nege, bitna je i boja laka koju nosite. Budući da je koža u zimskim mesecima svetlija, na rukama bolje izgledaju tamniji tonovi laka u nijansama dragog kamenja i bobičastog voća. Pored uvek aktuelne crne, novitet ove zime je smeđi lak za nokte, koji izgleda veoma sofisticir­ano, pogotovo uz zlatni nakit.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia