Blic Zena

Radi punom parom

- Branka Gajić branka.gajic@bliczena.rs

Milicu smo imali prilike da gledamo i u drugoj sezoni hit TV serije „Ubice mog oca“. Međutim, pozorišnu karijeru ne zapostavlj­a. Redovni posetioci znaju je iz predstava „Veliki Getsbi“, koju igra u „Madlenijan­umu“, „Glavo luda“u Pozorištu na Terazijama, „Cimet i vanila“u Akademiji 28 i „Kirija“u „Slaviji“, a najmlađu publiku osvojila je u predstavam­a Pozorištan­ca „Puž“.

To što je ćerka poznatog glumačkog para Svjetlane Knežević i Mihajla Janketića, te što joj je i brat Marko kolega, Milica niti krije niti ističe. Ide svojim putem, a porodica je, kako kaže, nešto što nam je dato i za šta se nismo sami borili.

– Velika smo familija i oduvek je u našem stanu, uz Radomira, Ivu, Marka i mene, bilo mesta za naše drugare, ali i za braću i sestre od tetke i svi smo i danas jako bliski. Kao najmlađe dete naučiš da moraš da se izboriš za svoje mesto, a kad odrasteš, shvatiš da je i to velika škola. Kao što je i odrastanje u pozorištim­a uz roditelje glumce učinilo da dvoje od četvoro dece nastave tim putem.

„Bajku o ribaru i ribici“igrala sam u selima širom Srbije i to je fantastičn­o iskustvo. Što je sredina manja, to su deca bolja, draža, vaspitanij­a i radoznalij­a

Kako da dođete baš do ovih poklona, pronađite na strani 54

 ??  ??
 ??  ?? Radomir, Milica, Iva i Marko. Od četvoro dece Janketića, dvoje su postali glumci
Radomir, Milica, Iva i Marko. Od četvoro dece Janketića, dvoje su postali glumci
 ??  ?? Sa ocem Mihajlom Janketićem u Tomaševu, selu na severu Crne Gore
Sa ocem Mihajlom Janketićem u Tomaševu, selu na severu Crne Gore

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia