Blic Zena

Zablistajt­e uz jabukovo sirće

Ovu namirnicu zovu i eliksirom lepote jer čudotvorno deluje na kosu, kožu, nokte i, uopšte, na celo telo OSVEŽITE LICE TONIKOM

- Nevena Dimitrijev­ić nevena.dimitrijev­ic@bliczena.rs

Ponekad je dovoljno da zavirite u svoj špajz jer tamo se krije baš ono što vam treba kako bi vam lice bilo čistije, kosa sjajnija, nokti jači, koža blistavija. Evo kako da iskoristit­e sve blagodeti jabukovog sirćeta, koje pospešuje cirkulacij­u, štiti kožu od bakterija i virusa. Za domaći tonik koji temeljno čisti kožu nekoliko kapi jabukovog sirćeta stavite na tupfer i prebrišite celo lice. Nemojte ispirati. To će znatno poboljšati cirkulacij­u kože. Prirodna kiselina iz jabukovog sirćeta može pomoći u borbi protiv akni. Razredite sirće s vodom u razmeri 1 : 3, čistom pamučnom gazom nanesite mešavinu na problemati­čno mesto, ostavite 20 minuta, pa isperite. Postupak ponavljajt­e dva do tri puta na dan dok akne ne prođu.

VRATITE KOSI SJAJ

Pomešajte dve kašike sirćeta sa šoljom vode i time

U kadu punu vode sipajte dve šoljice jabukovog sirćeta i uživajte. Telo će se očistiti od toksina, a koža će biti zategnuta

isperite kosu posle šamponiran­ja. Potom nanesite malo balsama i kosa će vam biti sjajnija. Možete da napravite i regenerato­r od kašičice sirćeta, dve kašike maslinovog ulja i tri belanceta. Utrljajte u koren kose, stavite plastičnu kesu, pa posle pola sata isperite.

NAPRAVITE DOMAĆI MANIKIR

Potopite prste u sirće pet minuta, pa kad se osuše, stavite lak na nokte. Sirće će ukloniti površinski oštećeni sloj, a nokti će biti sjajni i glatki. Ovaj tretman će pomoći i ako su vam nokti požuteli od lakiranja.

NABACITE BLISTAV OSMEH

Kako biste se rešili bakterija, za ispiranje usta poslužite se mešavinom sirćeta i vode. Takođe, pomešajte sodu bikarbonu sa sirćetom i time operite zube. Osmeh će vam biti blistav, a i rešićete se kamenca.

POČASTITE RUKE PILINGOM

Koža ruku zimi najviše strada zbog vetra i hladnoće. Zato joj podarite piling od sirćeta i kukuruznog brašna. Tako ćete ukloniti mrtve ćelije, pa koža neće pucati.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia