Blic Zena

Mačkice su prave srećnice

- B. S.

Nadimci su važan element snažne i zdrave veze koja odiše bliskošću, a istraživan­ja pokazuju da su osobe koje su u takvoj vezi, u kojoj partneri tepaju jedno drugom, generalno srećnije i zadovoljni­je svojim ljubavnim životom od onih koje ne podnose tepanje. – Naše lično ime je važno za naš identitet, a nadimak, naročito kad dolazi od osobe koju volimo, osnažuje bliskost i produbljuj­e naš odnos sa partnerom – kaže Rejčel Lojd, porodični terapeut. Otkrivamo šta nadimci kojima nas partneri zovu otkrivaju o njima i njihovim osećanjima.

DEVOJČICE, MALA, BEBICE

Razni deminutivi pokazuju da se on oseća snažno u vezi i da je zaštitničk­i nastrojen. To je slatko i prija, jer je važno znati da imaš nekog na kog možeš da se osloniš. Ako ste mačkica ili devojčica, onda ste i srećnica.

SREĆO, DUŠO, ZLATO

Ovo su stereotipn­a tepanja, pa je velika verovatnoć­a da je tako zvao i svoje bivše devojke. I dok dame nikad ne tepaju sadašnjem partneru isto kao i bivšem, muškarcima to

nije važno.

SLATKIŠU, LUTKO

Prema tumačenju psihologa, ovakvi nadimci ukazuju da među vama postoji snažna seksualna privlačnos­t. Mogu i da ukažu na to da vas partner pre doživljava kao seksualni objekat, a ne kao partnerku. Proverite da li su njegova osećanja duboka kao vaša.

KROFNICE, BOMBONICE

Nadimci poput ovih najčešće dolaze zbog vaših naglašenih ženskih oblina, ali pokazuju i da mu se one sviđaju. To što možda imate koji kilogram viška njemu očigledno ne smeta.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia