Blic Zena

Vreme je za pauzu u vezi?

Kad naiđu problemi s partnerom a ne biste da raskinete, pomislite da ljubav stavite na čekanje. Evo da li je to dobra ideja

-

Pauza od svih obaveza i svađa ne mora uvek da znači raskid, mada to često bude rezultat. Ako se odlučite na ovaj potez, znajte da je to veliki test za vas i partnera i da ćete tako videti vredi li spasavati vezu, ali i kako vam je jednom bez drugog. DA

Već neko vreme niste zadovoljni u vezi? Ako vam se čini da vašim svađama nema kraja, dobro bi bilo da se na neko vreme razdvojite. Iz te perspektiv­e lakše ćete uvideti da li je on za vas. Partneru iskreno recite razlog, ali znajte i da će nakon ove odluke verovatno uslediti raskid.

Dvoumite se da li da započnete zajednički život ili se udate? Opet je razdvajanj­e dobro rešenje jer ćete tako sagledati koliko vam je stalo do partnera. Takođe, ako shvatite da on nije za vas, pauza će vam dati snage da raskinete. A na kraju možete da shvatite da ga volite, ali da još niste spremni za udaju, pa ćete uz razgovor odlučiti da dalje nastavite polako.

Ako vas je prevario ili izneverio, i u toj situaciji poželjno je da se razdvojite kako biste odlučili šta dalje, jer čak i nakon prevare nije lako ostaviti partnera. Pauza će vam pomoći da procenite vredi li spasavati vašu vezu, videćete da li se partner kaje, zna li kakvi su izazovi pred vama. Zapitajte se da li vam je zaista bilo toliko dobro i da nije možda vreme za promenu. I ne žurite s odlukom, čak i ako vas on požuruje.

NE

Ako biste samo da pobedite u svađi ili dokažete da ste u pravu, nemojte da predlažete pauzu jer ćete zbog hira najverovat­nije završiti vezu.

Ako niste za monogamiju, bolje raskinite i budite ono što jeste. Nije u redu da pauzirate samo da biste mogli da spavate s drugima.

Većina problema može da se reši jednostavn­im razgovorom ili odlaskom na terapiju i zato pauza nije uvek dobro rešenje. Zapitajte se da li ste mirno pokušali da pričate s partnerom i da li ste probali da stvari sagledate iz njegovog ugla.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia