Blic Zena

Mini-vodič kroz micelarnu kozmetiku

Sve je više proizvoda nove generacije koji moćnu micelarnu vodu koriste za negu lica, kose i tela. Konačno je vreme da ih upoznate

-

Micela danas ima u sredstvima za čišćenje i negu lica, za pranje ruku, u šamponima, pa čak i u deterdžent­ima za sudove i veš. Sve ove proizvode, zahvaljuju­ći tom moćnom zajedničko­m sastojku, povezuje ista važna osobina – čiste najnežniju kožu.

Ove čestice sastavljen­e su od više molekula čija je najveća moć da uhvate i zarobe čestice nečistoće s površine kože. I baš zato svi proizvodi koji ih sadrže tako snažno uklanjaju masnoću, prljavštin­u i mrtve ćelije s površine, i to bez trljanja. Deluju slično kao sapuni, ali ne isušuju, pa su idealni za najosetlji­viju i najnežniju kožu.

VODA

Danas skoro svaki kozmetički brend ima svoju micelarnu vodu. Za koju god da se odlučite, znajte da njom možete da skinete šminku temeljno i nežno, dok ujedno umiruje kožu. Zato je idealna za žene sa suvom i osetljivom kožom lica, ali mogu da je koriste svi. Micelarnu vodu ne treba da ispirate, već nastavljat­e s redovnom negom – serumom, kremom…

GEL ZA TUŠIRANJE

Micelarna tehnologij­a se umešala i u gelove za tuširanje, pa tako sada možete koži da priuštite nežno, ali aktivno čišćenje micelama uz dodatak omiljenih mirisnih nota. Ovakvi gelovi su najčešće lakše, tečnije i transparen­tnije teksture, ne sadrže sulfate i pH su neutralni.

PENA ZA PRANJE RUKU

Micelama je spoljašnji deo hidrofilni, što znači da privlači vodu, dok im je jezgro lipofilno, to jest privlači ulja i masne čestice i rastvara ih. Zato su micele snažan magnet za nečistoće, pa je za jedno pranje ruku micelarnom penom potrebno mnogo manje proizvoda nego inače. Prednost pena za pranje ruku je i u tome što ne izazivaju nikakve iritacije na koži i pogodne su i za najnežniju dečju kožu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia