Blic Zena

Jedna od nas

Nedavno je završila snimanje HBO serije u režiji oskarovca Denisa Tanovića, a kao lepa Lea u „Pogrešnom čoveku“preko noći je osvojila publiku i u Srbiji. Zbog uloge se i preselila u srpsku prestonicu

- Ivana Roščić JAKO SAM ZAVOLELA BEOGRAD

Nedavno je završila snimanje HBO serije u režiji oskarovca Denisa Tanovića, a kao lepa Lea u „Pogrešnom čoveku“preko noći je osvojila publiku i u Srbiji. Zbog uloge se i preselila u srpsku prestonicu

Domaće serije su u poslednje vreme preuzele primat nad turskim i drugim stranim ostvarenji­ma, što i ne čudi. Domaćoj publici uvek su bliži junaci s našeg podneblja, naš mentalitet i naš jezik. Jednom takvom ulogom nedavno približila nam se i lepa glumica Ivana Roščić (40), koju gledamo svake večeri u seriji „Pogrešan čovek“. Ova rođena Splićanka, s prebivališ­tem u Zagrebu, koju hrvatski mediji nazivaju „Frljićevom muzom“, zbog snimanja morala je da se preseli u Beograd.

- Pristala sam da budem deo serije u jednom veoma osetljivom razdoblju. Jelena Veljača, producent i scenarista, pozvala me je kada je moja beba imala mesec dana. Poslala mi je prve dve epizode i istinski me je dirnula priča, a majčinstvo i sve to što nosim sada u sebi samo je još više doprinelo da pristanem. To je bila intuicijsk­a odluka. Mada sam dala sebi nedelju dana da dobro razmislim jer je snimanje 180 epizoda vrlo teško i iscrpljuju­će, želela sam da porazgovar­am sama sa sobom, sa svojim najdražima i da vidim da li nama i meni to treba, da li možemo, da li ćemo izdržati – otkriva glumica.

Odrasla je u Splitu, a kad pomisli na detinjstvo, seti se betona naselja Split 3, pekara „Bobis“, nedeljnog mira, svežeg mleka u kesi, vrućeg hleba i maslaca. U tim danima popularna glumica, kaže, nije razmišljal­a o glumačkom pozivu. Tako je bilo sve dok nije odgledala film koji je promenio sve u njenoj glavi i životu.

– Mislila sam da ću biti prodavačic­a, pa i plesačica, a eto, završila sam kao glumica. Taj poziv se pojavio kao zrela odluka. Gledala sam u splitskom bioskopu „Karaman“film „Lomeći valove“i nakon projekcije ostala nema nekoliko sati – kaže.

Od tada do danas mnogo je vremena prošlo. U međuvremen­u se dokazala igrajući najrazliči­tije karaktere i u pozorištu i na filmu. Nekad je žudela za ulogom Nastasje Filipovne iz „Idiota“. Danas više ne sanja o ulogama koliko o dobroj i inspirativ­noj saradnji u svim segmentima ovog posla.

– Verujem da će me svaka uloga pronaći ako treba, ili neće – iskrena je.

Suprug Marko Balić, za koga se udala 2014, iz sasvim je druge branše – on je naftni tehničar. Imaju dvoje dece, Toma i Margaretu. Ipak, biti mlada glumica u usponu, pored porodice i dvoje dece, nije baš jednostava­n zadatak.

Kad me pitaju šta je jedna od najluđih stvari koju sam učinila u životu, to je putovanje kočijom kroz Albaniju sa drugaricam­a

Ne planiram ništa, ni na poslu ni u životu

– Kao majci i glumici nije mi uvek lako da nađem balans. Ponekad je zaista frustriraj­ući osećaj ako mislim da nisam dovoljno prisutna. Kada sam kod kuće, onda sam samo mama. Slobodnim danima ne koristim mobilni te- lefon, ne javljam se, ne odrađujem nikakve druge poslove. Zapravo, naučila sam da u karijeri, kao i u životu, nemam planove - iskrena je Ivana.

Možda je tako i bolje jer nikad ne zna kuda će je život odvesti. Trenutno je zbog snimanja serije „Pogrešan čovek“u Beogradu, gde se preselila još u julu.

– Margita je u Beogradu pre tri meseca proslavila i svoj prvi rođendan, napravila svoje prve korake! Toma je krenuo u vrtić. Iako mu jako nedostaju njegovi prijatelji iz Zagreba, srećna sam što je ovde stekao nove prijatelje. Jako sam zavolela Beograd. Tu ćemo ostati do početka aprila – ne krije oduševljen­je.

Žena u meni i dalje se bori za svoju poziciju u društvu. Menjala bih štošta, ali ne znam uopšte odakle bih počela

Zbog te velike promene svim snagama se trudi da prevaziđe sve probleme koje donosi razdvojen život.

– Teško nam je, oboma. Marko je divan suprug i tata. Pošten i dobar čovek. Svaku priliku koristi da budemo zajedno, dolazi često. Skuva nam zdravih čorbica, on je master-šef u našem stanu, preuzeo je našu kuhinju otkad smo se upoznali – kaže Ivana.

Iako je jedan deo u njoj dečačke prirode, uvek je želela da se oseća samo kao žena.

– Žena u meni se i dalje bori za svoju poziciju u društvu. Pritom mislim na poziciju žena u svim društvima i religijama koje na mnoge načine ponižavaju žene. Da li bih menjala štošta? I te kako! Ne znam uopšte odakle bih počela.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia