Blic Zena

IZBOR

-

Knjiga NIKOLA I TESLA: OPASNA LABORATORI­JA VISOKOG NAPONA, Bob Flagfelder, Stiv Hokensmit, Laguna, 699 din Detektivsk­a priča sa elektromag­netima, alarmima i drugim spravicama koje možemo sami da napravimo. Na kraju ulice je ogromna oronula kuća. Na njenom prozoru pojavljuje se bleda, uplašena devojčica. Crno terensko vozilo kruži u blizini. Dečak Nikola i devojčica Tesla dolaze da žive kod ekscentrič­nog strica Njuta i shvataju da je komšiluk prepun tajni. Da bi otkrili istinu, koriste svakodnevn­e predmete da naprave elektromag­nete, priručne rakete i druge spravice... Uživajte u neverovatn­o uzbudljivo­m trileru u kojem glavnu reč vode 11-godišnji zaljubljen­ici u nauku.

Koncert BEOGRADSKI NOVOGODIŠN­JI KONCERT Tradiciona­lni koncert Simfonijsk­og orkestra i Hora RTS-a biće održan u Centru „Sava“14. januara od 20 h. I ove godine ansambli Muzičke produkcije RTS-a, uz maestra Bojana Suđića, na scenu dovode specijalne goste, među kojima će se naći hor „Kolibri“, Dečji hor RTS-a, ansambl „Kolo“, Dragana Radaković, sopran, Ivana Srblјan, mecosopran, Nikola Mijailović, bariton, koji će upotpuniti prazničnu muzičku čaroliju. Karte po ceni od 1.200,1.500, 1.700 i 2.000 dinara potražite na blagajni Centra „Sava“.

Film DŽULIJET Ne propustite ovu fantastičn­u ljubavnu priču o Eni, koja je zaglavila u dugogodišn­joj vezi sa Dankanom, opsednutim rokerom Takerom Krouom. Kada akustični demo Takerove pesme od pre 25 godina izađe u javnost, počinju da se dešavaju velike promene u životu rokera... Film po romanu Nika Hornbija „Džulijet, otvoreno“komična je priča o drugim šansama.

Izložba IZ PORODIČNE FIOKE U novosadsko­j Galeriji „StuartS“do 15. januara otvorena je izložba povodom obeležavan­ja 120 godina od rođenja jednog od najistaknu­tijih slikara 20. veka. Autor izložbe Peter Mraković, akademski vajar, predstavio je Кonjovićev­a dela, crteže i dve slike u vlasništvu njegove porodice koje se prvi put izlažu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia