Blic Zena

Muškarac nedelje: Viktor Savić

Viktor Savić, GLUMAC

-

Pozorišta nikad dosta

Tek što se završila 4. sezona „Vojne akademije“na RTS-u, u kojoj je naš poznati glumac bio ozbiljno pojačanje, gledaćemo ga uskoro i u „Divljoj građi“, u čiji uspeh ne sumnja. U međuvremen­u igra u čak 12 prestoničk­ih pozorišta, kao i u svom „Teatru na brdu“, koji mu je obeležio, kako kaže, godinu za nama

Krajem 2018. godine naš poznati glumac Viktor Savić upisao se u domaću istoriju dramaturgi­je kao neko ko je, ni manje ni više, otvorio pozorište. Reč je o „Teatru na brdu“, u kom će se zajedno s kolegom, partnerom i komšijom Andrijom Miloševiće­m boriti protiv nedostatka ustanova kulture u srpskoj prestonici i na Banovom brdu, kraju u kom obojica žive. Osim u svom, Viktor je i dalje prisutan u drugim gradskim pozorištim­a – trenutno igra čak u njih 12, snima serije, radi na sebi i, kako nam je otkrio, ne namerava da stane ni u 2019.

Da vam neko kaže: birajte ulogu, koja bi to uloga bila?

– Uvek mi je bila želja da igram Marka Antonija. Još od fakulteta, kada sam čitao Šekspira i njegove drame.

Šta vam je sve gluma donela?

– Razmišljao sam čime bih mogao da se bavim u životu i onda sam imao deset ideja... Bilo je toga dok sam bio klinac, sport mi je išao jako od ruke i od noge, tako da mi je sport bio prvi izbor. I psihologij­a, i druge klinačke želje. Onda sam skapirao, najlakše mi je da budem glumac jer onda mogu da budem sve to. Da bi bio stvarno dobar glumac, moraš negde da ostaneš dete u duši.

Kakva vam je bila 2018. i po čemu ćete je pamtiti?

– Ne volim da svodim račune te vrste, ali drago mi je što sam okružen porodicom i prijatelji­ma. Ne bih mogao nešto posebno da izdvojim, ali „Teatar na brdu“je sigurno najveći iskorak koji sam u ovoj godini napravio.

Koja osobina vas najviše nervira kod ljudi?

– Iskreno dajem sve od sebe da me ništa ne nervira kod ljudi, trudim se da nekako dođem do toga. To je cilj, teško ga je postići. Definitivn­o se čovek u Beogradu najviše nervira u saobraćaju, a što se tiče ljudi, čak i kad te neko slaže, pa to može da te iznervira, ali ti se trudiš da ga razumeš. Kad me neko iznervira, mislim da je više problem do mene. To je uglavnom stvar tog nekog tvog unutrašnje­g mira ili nemira.

Kakvi su vam planovi za 2019. godinu?

– Serija „Pet“koja će se emitovati na RTS-u. Krenuli smo da radimo i humoristič­ku seriju „Divlja građa“, sad smo snimili pilot-epizodu. Iskreno, nadam se da će 2019, pored „Teatra na brdu“, obeležiti ta serija, kad je reč o poslu.

A šta biste voleli na privatnom planu da vam se desi?

– Naravno da u ovim godinama priželjkuj­em i porodicu i decu, ali videćemo.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia