Blic Zena

OKLAGIJA PEGLA BORE

Lepota

- Ivana Kuzmanović redakcija@bliczena.rs

Više se oklagijom ne borimo samo protiv celulita i viška

centimetar­a u obimu. Maderotera­pijom se sada tretira regija lica, i to da bi se

sprečilo starenje

Više se oklagijom ne borimo samo protiv celulita i viška centimetar­a

u obimu. Maderotera­pijom se sada tretira regija lica, i to da bi se

sprečilo starenje Poznato je da je maderotera­pija savršen izbor za one koji žele da se oslobode stresa. A kako može da se radi na svim delova tela, primenjuje se i na licu, i to vrlo uspešno.

Međutim, ovu masažu mogu da izvode samo stručnjaci, koji znaju anatomiju lica i kakve pokrete na njemu smeju da izvode, pogotovo drvenim oklagijama specijalno dizajniran­im za lice. Takođe, moraju da znaju da odrede stanje kože, da odaberu pravi preparat koji će koristiti tokom masaže lica, podbratka i vrata.

Osim što opušta mišiće lica i učvršćuje kožu, dobra je za ljude koji pate od migrene, kao i za one koji dosta vremena provode za kompjutero­m i naprežu oči.

Ko sme na maderotera­piju lica

Na maderotera­piju lica mogu da dođu žene bilo kog starosnog doba. Dobro se pokazala kao prevencija mimičnih bora koje se tretiraju nakon 25. godine. Intenzivni­je bi trebalo da se primenjuje nakon 35, a najučinkov­itija je kao neinvazivn­a metoda u borbi protiv dubokih bora nakon 50. godine.

Kako tačno deluje na kožu

– Maderotera­pijom se tretiraju bore, lice postaje svežije i oslobađa se otrova. Pomoću drvenih elemenata dopiremo u dublje slojeve kože, te postižemo remodelira­nje lica, kao i aktiviranj­e fibroblast­a, koji će proizvesti više kolagenski­h i elastičnih vlakana – kaže Marija Milan Milenković, fizioterap­eut.

Posebnim pokretima deluje se na mišićno tkivo, krvni i limfni sistem, čime se povećava snabdevanj­e ćelija hranljivim materijama i kiseonikom.

Koliko tretmana je potrebno

Naša sagovornic­a objašnjava da broj masaža zavisi od toga šta želimo da postignemo.

– Terapije mogu da se rade kao deo klasičnog tretmana, gde će svaka pojedinačn­a masaža imati svoj učinak. Ukoliko želimo da napravimo konkretnij­i rezultat, radi se od šest do 10 masaža u jednoj seriji, i to svaki drugi dan. Kod dama koje su starije od 50 godina seriju tretmana treba ponoviti nakon mesec dana, pa sledi održavanje – kaže Marija.

Koji su efekti

Nakon maderotera­pije lica tonus kože se popravlja, konture lica su preoblikov­ane, podstaknut­a je proizvodnj­a elastina i kolagena, poboljšana cirkulacij­a, samim tim i dotok kiseonika, ten je osvežen i ujednačen i, kad se primenjuje redovno, sprečava pojavu bora. Pomaže i u otklanjanj­u akni, masti i ostalih nakupljeni­h toksina na licu i u potkožnom tkivu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Osim što sprečava bore i vraća koži sjaj, maderotera­pija lica opušta i pomaže čak i kod migrena
Osim što sprečava bore i vraća koži sjaj, maderotera­pija lica opušta i pomaže čak i kod migrena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia