Blic Zena

Lepota Čarobne kupke neguju & greju

-

Samo jedna, večernja kupka s esencijaln­im uljima može da vas oslobodi stresa nakupljeno­g preko nedelje. I ne samo to. Neguje kožu i pomaže da izbacite otrove iz tela. Pa, šta ćete više

Pripremite telo za kupku tuširanjem, a ako imate vremena, uradite i blagi piling. Tako ćete se zagrejati i biti skroz spremni da uronite u mirisnu vodu

Ako niste u mogućnosti da priuštite sebi odlazak u spa-centar, jednom nedeljno možete da obradujete svoje telo i dušu kupkom s eteričnim uljima – brišu stres, opuštaju umorne mišiće, hrane i neguju kožu. Ovom prilikom dajemo vam recepte za tri različite kupke, a pre nego što prionete na posao, pročitajte uputstvo kako da pripremite sebi najbolji užitak.

Najpre kratko o temperatur­i vode u koju ćete uroniti – mora da bude između 29 i 34 Celzijusov­a stepena. Sve toplije od toga se ne preporučuj­e jer dodatno iscrpljuje telo, a to vam ne treba.

Morate znati i da nijedno ulje nije topivo u vodi. Zato je najbolje da ga pomešate s masnijim mlekom. Razmera je 30 kapi ulja u decilitar mleka, pa kad se sjedini, tek onda ide u kadu napunjenu vodom.

Pre kupke istuširajt­e se da biste odstranili nečistoću s kože i uradite piling. Tako ćete se zagrejati i pripremiti krvne sudove za toplu kupku.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia