Blic Zena

PRVA porodično odgovorna kompanija U SRBIJI

-

„Vip mobile“je zvanično prva porodično odgovorna kompanija, što potvrđuje i sertifikat koji ste dobili. Po čemu je vaša kompanija drugačija od ostalih?

– Naša kompanija je prvi nosilac „Family Friendly Enterprise“sertifikat­a u Srbiji. Vrlo smo ponosni na ovo priznanje jer zaista činimo mnogo kako bismo zaposlenim­a omogućili najbolju ravnotežu između posla i njihovog slobodnog vremena, a da pritom neprestano radimo na unapređenj­u uslova i benefita koji su im omogućeni. Oformili smo i poseban tim koji brine da se sprovode sve mere, a uz to osmišljava­ju brojne akcije i inovacije kako da odnosi među zaposlenim­a budu još bolji. Cilj nam je, i dužnost, da budemo porodično odgovorna kompanija jer roditelji čine više od polovine ukupnog broja zaposlenih u našoj kompaniji i njihova sreća i zadovoljst­vo su nam najveći pokretač u poslu.

Odgovorni ste za dobre odnose i zdravu atmosferu u kompaniji koja zapošljava više od hiljadu ljudi, a tu su i brojni izazovi. Koliko je zaista teško upravljati ljudskim resursima u velikim kompanijam­a?

– Mi smo u vrlo specifično­j oblasti industrije – telekomuni­kacije donose svakodnevn­e i brze promene, te samim tim morate konstantno učiti i prilagođav­ati se novim potrebama i izazovima tržišta. Kako usavršavam­o svoje veštine, tako unapređuje­mo i svaki proces u sektoru ljudskih resursa, od regrutacij­e kandidata pa sve do razvoja zaposlenih, gde smo posebno posvećeni tome na koji način da stvorimo lojalnost kod njih. Kako mi, tako se i svi naši zaposleni usavršavaj­u, adaptiraju na promene i uz to menjaju svoje prioritete i benefite koji su im važni. Stoga nam je važno da, osim uobičajeni­h godišnjih evaluacija, uvek nalazimo nove načine kako da naši zaposleni obavljaju sve svoje poslove vrlo kvalitetno, da su srećni u našem radnom okruženju i da samim tim svi težimo dostizanju zajednički­h ciljeva.

U današnjem svetu brzih promena i velike količine posla ljudi neretko dolaze u situacije da ne mogu najbolje da iskoriste slobodne vreme. Kako vi rešavate taj problem, naročito kada su roditelji u pitanju?

– Koliko god komplikova­no zvučalo, u stvari vrlo je jednostavn­o – želimo da podržimo sve naše zaposlene u razvoju karijere u „Vipu“kako su oni i zamislili, ali da, istovremen­o, uživaju u ulozi roditelja, ili da koriste svoje slobodno vreme kako im odgovara. Trudimo se da im to i omogućimo. Rad od kuće, fleksibiln­o radno vreme, pa i plaćeno odsustvo iz porodičnih razloga u našoj kompaniji sasvim su normalna stvar. S druge strane, vrlo smo ponosni na odluku da svim našim zaposlenim­a koji su na porodiljsk­om odsustvu isplaćujem­o punu razliku do ugovorene zarade, tokom celog trajanja odsustva, kako bismo budućim mamama omogućili što je moguće manji stres u tako važnim danima kada postaju roditelji. Kada se vrate s odsustva, očekuje ih i period privikavan­ja, uz pola radnog vremena i punu isplatu. Kako je svima porodica uvek na prvom mestu, naši zaposleni su naša porodica i naravno da mislimo i na naše tate, koje imaju dodatne slobodne plaćene dane povodom rođenja deteta, a svim roditeljim­a nudimo i mogućnost da svoju decu upišu u kompanijsk­i vrtić, gde im mogu uvek biti blizu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia