Blic Zena

Kalendar srećnih dana

Ako poštujete oznake rokujo kalendara na kom je prikazana sreća svakog dana u godini, kao što to rade Japanci, izbeći ćete mnoge neprijatno­sti i iskoristić­ete maksimalno svoje šanse

-

Kalendari u Japanu, Kini i drugim zemljama Dalekog istoka liče na sve kalendare sveta, ali ipak ima i razlike. Uz svaki datum u mesecu na većini kalendara ispisani su ideogrami, koji za žitelje tih zemalja imaju posebno značenje. U Japanu se ti znaci jednim imenom nazivaju rokujo, što znači šest dana u nedelji, ali se prevode kao srećni dani japanskog kalendara.

Stanovnici dalekoisto­čnih zemalja, naime, odvajkada veruju da svaki dan ima svoju posebnu sreću i da donosi posebnu sudbinu samo toga dana svakom žitelju planete. Ako je dan dobar, kažu oni, treba ga iskoristit­i za uspeh u poslu, školi, svakodnevn­om životu, za druženje, porodične i po- slovne skupove, venčanja… Ako dan nije dobar, savetuju, treba se uzdržavati od većih aktivnosti, a ako se može, nešto nama važno treba odložiti za neki bolji dan.

Ti dani su taian (sreća celog dana), senšjo (sreća pre podne), sakimake (sreća po podne), šjakku (sreća u podne), bucumecu (loš dan) i tomobiki (dan za druženje).

Kada je dobar dan, možete da započnete neki posao, poduhvat, da krenete na put, zakažete neki važan sa-

Sada vam dajemo najprecizn­ije putokaze za sreću za prva tri meseca 2019. Pratite nas, u aprilu objavljuje­mo sledeći deo

stanak, ukratko, da radite sve što želite da obavite kako treba i da budete srećni. Kada je srećan samo prvi deo dana, važne događaje planirajte za pre podne, a ostalog dana budite manje aktivni. Kada je sreća po podne, sve aktivnosti prebacite za drugi deo dana. Isto tako postupite kada je srećno podne, samo dva časa oko podne budite aktivni. Kada je bucumecu, to jest loš dan, dan čiji naziv bukvalno znači „dan Budine smrti“, treba se uzdržavati od svih važnih aktivnosti. Na dan za druženje treba zakazivati susrete, skupove, poslovne i ljubavne sastanke, a izbegavati sve što je negativno, na primer, sahrane.

Ove kalendare koriste obični ljudi, poslovni ljudi, žene, ali i političari i vođe važnih sportskih timova. Uz poštovanje ovog kalendara, misle Japanci, ali i stanovnici drugih zemalja Dalekog istoka, imaćete više sreće u životu, manje neprijatni­h događaja, a u svakom slučaju, osećaćete se bezbednije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia