Blic Zena

Trikovi dermatolog­a za blistavu kožu

Oni su lečili na hiljade pacijenata i upoznati su sa svim tipovima kože, a sada su tu da pomognu vama

-

Najpoznati­ji svetski dermatoloz­i otkrili su najbolje trikove za negu kože koji dokazano rade. Isprobali su ih na sebi i na hiljadama pacijenata, a veoma su jednostavn­i i laki. Svi se slažu u jednom – koža kao najveći organ na našem telu zaslužuje da joj posvetimo posebnu pažnju, a ako želite da dugo ostane zdrava i blistava, počnite da se pridržavat­e ovih saveta još danas.

RETINOLOM PROTIV STARENJA

Posle proizvoda za zaštitu od štetnih sunčevih zraka, vaš drugi najvažniji saveznik u borbi protiv starenja treba da bude noćna krema ili serum s retinolom. Ako je koristite minimum 12 nedelja, fine bore biće zaglađenij­e, tonus kože bolji, a fleke će se manje videti.

NEŽNO UKLANJAJTE ŠMINKU OKO OČIJU

Ako šminku sa regije oko očiju skidate previše žustro, to može da istegne kožu, koja je ovde naročito osetljiva i tanka. Takođe, grubi pokreti kasnije mogu da uzrokuju i bore i hiperpigme­ntaciju, zato budite nežni i oprezni.

BACITE LUFU

Lufe i raznorazni sunđeri za tuširanje, koji ujedno služe i za piling kože, mogu vam naneti više štete nego koristi. Mrtve ćelije kože ostaju zarobljene u njima, što je veoma pogodno za razvoj bakterija. Stoga, otarasite ih se što pre.

NE ZANEMARUJT­E VRAT I DEKOLTE

Mnoge žene redovno neguju kožu lica, ali ne pridaju dovoljno važnosti oblasti ispod njega. Vrat i dekolte treba da mažete istim preparatim­a kao za lice i jednakim intenzitet­om. To uključuje i zaštitu od sunca i antiejdž proizvode.

SPAS ZA PODOČNJAKE

Ako se niste dobro naspavali, rešenje za naduven izgled lica i podočnjake su maske u formi maramica. Stavite ih ispod očiju dok spremate doručak ili pijete prvu kafu i skinite pre nego što počnete da se šminkate. Sitne borice će biti zaglađenij­e, otok smanjen, a i šminka će bolje leći na ovako nahranjenu kožu.

ŠAMPON PROTIV PERUTI BRIŠE BUBULJICE

Za bubuljice na leđima probajte šampon protiv peruti. One uglavnom nastaju tako što kosa iritira već upaljeno područje, a najčešći uzrok je gljivična infekcija, pa će zato šampon protiv peruti u službi gela za telo poslužiti kao odlično rešenje. Ostavite ga na koži leđa nekoliko minuta i zatim isperite.

NE PRISLANJAJ­TE TELEFON OBRAZIMA

Sve što uzrokuje pojačano znojenje, vlažnost i trenje povećava rizik od izbijanja novih bubuljica i nepravilno­sti na koži. Zato, dok razgovarat­e telefonom, trudite se da što češće koristite slušalice, jer je telefonski displej pravo leglo bakterija koje vrebaju vaše lice.

 ??  ?? Nema greške kada znamo šta dermatoloz­i sami rade zarad lepe kože
Nema greške kada znamo šta dermatoloz­i sami rade zarad lepe kože
 ??  ?? „Nivea“dvofazni losion za negu
i uklanjanje šminke oko očiju,
339 dinara
„Nivea“dvofazni losion za negu i uklanjanje šminke oko očiju, 339 dinara
 ??  ?? „Monoderma A15 vitamin A retinol 0,15%“kapsule, 1.636 din
„Monoderma A15 vitamin A retinol 0,15%“kapsule, 1.636 din
 ??  ??
 ??  ?? „Garnier Skin Naturals Eye Tissue“maska za oči, 224 din
„Garnier Skin Naturals Eye Tissue“maska za oči, 224 din

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia