Blic Zena

Rešite se buđi u kupatilu

Žena ženi...

-

Osim što izgledaju ružno, crne mrlje na fugama, po obodu kade i na zidovima kupatila izazivaju neprijatan osećaj da je prostor nezdrav. To jeste problem jer sitne spore buđi lebde u vazduhu i udisanjem mogu da iritiraju oči, nos i grlo. Gljivice, buđ ili plesan na zidovima nastaju kada su zidovi hladni, a u prostoru ima dosta vlage. Zato i nije čudno što se buđ najčešće javlja u kupatilu.

• Najbolje je da se crne mrlje na manjim površinama, poput onih na obodu kade, lavaboa ili na fugama između pločica, redovno uklanjaju oštrim sunđerom i deterdžent­om.

• Za deblje naslage buđi upotrebite i neko jače abrazivno sredstvo i oštru plastičnu četku. Za teže pristupačn­e delove poslužiće stara četkica za zube.

• Ako su mrlje uporne i ne možete da ih uklonite prethodnim metodama, upotrebite tečnost za izbeljivan­je i vodu u odnosu 1 : 3.

• Postoje hemijska sredstva koja su vrlo efikasna, ali i prilično skupa, pa zato probajte trik s bršljanom. Nađite mesta za saksiju s ovom biljkom jer uklanja 60 odsto gljivica iz vazduha.

• Kako biste smanjili količinu vlage u kupatilu, redovno iznosite vlažne peškire da se na toplom osuše, a posle tuširanja kupatilo dobro obrišite suvom krpom. Zahvaljuje­mo članicama foruma

ana.rs na ovim savetima. Tamo ćete pronaći još mnogo fantastičn­ih saveta i trikova. Treba samo da se registruje­te

na ana.rs

 ??  ?? Nezamenlji­v sastojak u indijskoj kulturi
Nezamenlji­v sastojak u indijskoj kulturi
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia