Blic Zena

Šta treba da znate o seksu posle razvoda

Uživajte, ali s oprezom

- N. D.

Posle mučnog razvoda počeli ste da se otvarate ka svetu. Prošlo je prilično vremena i želja za viđanjem s drugima je oživela. A nekoliko decenija je prošlo otkad ste s nekim novim, koga skoro ne poznajete, otišli na piće i večeru. Zato vam se nebrojena pitanja vrzmaju po glavi. Ne brinite, prirodno je ukoliko se pitate kako da se iznova upustite u seksualne odnose i da li je to uopšte u redu.

OSNAŽITE SAMOPOUZDA­NJE

Mnogima koji prođu kroz težak razvod savetuju da s novom vezom sačekaju neko vreme. Međutim, to nije nužno jer većina uveliko prežali razlaz sa suprugom i pre nego što se brak tehnički okonča. Ipak, vrlo je važno da nakon razvoda utvrdite jeste li emotivno spremni za zbližavanj­e s nekim novim.

Zapitajte se da li ste povratili dovoljno samopouzda­nja, osećate li da vredite, možete li otići s nekim na večeru a da ne mislite o mukama koje ste prošli s bivšim, da li ćete podneti ako izlazak bude samo to, a ne početak nove veze.

NE OČEKUJTE NEMOGUĆE

Za neke je vreme posle razvoda prava prilika da uživaju u seksu s onima koji su im do tada bili nedostižni.

Ipak, važno je da uvidite želite li da prosto uživate u seksualnom odnosu ili biste i da se zbližite s novim partnerom. U tom slučaju budite oprezni i bolje pričekajte dok ne vidite koliko ste se povezali jer se može desiti da on poželi samo ljubav na jednu noć.

ZAŠTITITE SE

Koliko god da priželjkuj­ete nove avanture, vrlo je važno da prethodno makar nešto saznate o novom potencijal­nom partneru. Ako niko od prijatelja i poznanika nema nikakvu informacij­u o njemu, pre upuštanja u seksualne odnose gledajte da se vidite makar nekoliko puta. Tako ćete ga bolje upoznati i bićete mirniji. Naravno, uvek mislite na zaštitu i brinite o svom seksualnom zdravlju.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia