Blic Zena

Nije mu do seksa? Ne znači da ima drugu

Žene su te koje se češće vade na glavobolju kad im nije do odnosa, a kad se to muškarcu desi, ne mora da znači da ga ne privlačite više

- Branka Gajić branka.gajic@bliczena.rs

Opšte je poznato da muškarci žele seks značajno češće nego žene zbog veće koncentrac­ije testostero­na, hormona koji utiče na seksualnu aktivnost. Glavobolja jeste imenica ženskog roda, ali postavlja se pitanje da li i muškarci ponekad koriste izgovore kada im nije do seksa. To otkriva profesor Jovan Marić, naš poznati psihijatar i seksolog.

UMOR I POSLOVNE BRIGE

– Kada muškarac nema kvalitetnu erekciju, onda pronalazi svoje „glavobolje“. Najčešći muški izgovori su umor i briga u vezi sa poslom, a ni jedno ni drugo nije saveznik seksualne aktivnosti – kaže Marić i dodaje da muški libido može da uzdrma pohotljiva partnerka. Takvih, kaže, nema mnogo, svega je 20–30 odsto.

POHOTNA ŽENA

Današnje žene su oslobođene socijalnih kočnica koje su imale njihove majke, pa se stiče utisak da su seksualno pohotljivi­je. To može da frustrira neke muškarce koji će posumnjati da mogu da zadovolje partnerku. – Uvek sam govorio da je najbolji afrodizija­k uzbuđenje oba partnera i da ga zato treba i pokazati. Otuda onaj moj savet ženama: „Drage dame, slobodno vrištite za vreme vođenja ljubavi, na zavist vaših komšija!“

ANDROPAUZA

Zna se, kaže naš sagovornik, i da je strah od neuspeha najveći muški seksualni strah. Nekvalitet­na erekcija se češće događa starijim muškarcima, jer verovatno počinje andropauza, pandan menopauzi kod žena. – Muškarci ne znaju tačno kada to počinje, ali iskustveno, većina muškaraca zapravo zna da počinje kada „imaš s kim, imaš gde, a mrzi te!“– slikovito objašnjava profesor.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia