Blic Zena

Hijaluron za savršen nos

Za sve koji se plaše operacije ili im je preskupa – tu je nehirurško preoblikov­anje nosa pomoću hijalurons­kih filera

- Violeta Nedeljkovi­ć violeta.nedeljkovi­c@bliczena.rs

Ako ste odavno želeli da imate lepši profil, ali nikad nije bilo prilike, znajte da sad postoji nehirurško preoblikov­anje nosa hijalurons­kim filerima. Ona, naravno, ne menja tradiciona­lnu korekciju, pogotovo ako nameravate da drastično smanjite veličinu nosa, ali odličan je izbor za ispravljan­je manjih nepravilno­sti.

Rešava neravnine

– Korekcija nosa hijalurons­kim filerima idealno je rešenje za male estetske korekcije i kad ne postoji zdravstven­i i funkcional­ni problem narušenog disanja ili nazalnog govora. Za složenije zdravstven­e teškoće ipak je prava adresa rekonstruk­tivna i plastična hirurgija – kaže prof. dr Ioanna Batsialou, specijalis­ta estetske i antiejdžin­g medicine, mezoterapi­je i rehabilita­cije.

Estetsko popunjavan­je neravnina, ožiljaka i nepravilno­sti nosa obavlja se injekcijam­a hijalurona, koji se ubrizgava mikroiglic­ama u sedećem položaju u ordinaciji lekara specijalis­te.

Samo kod specijalis­te

– Metoda je brza, efikasna i gotovo bezbolna, a rezultati su odmah vidljivi. Nema potrebe za lokalnim anestetici­ma pošto fileri sadrže i male doze lidokaina (ksilokaina) koji neutrališu bol.

Ovim neoperativ­nim korekcijam­a mogu da se podvrgavaj­u i muškarci i žene.

– Ali veoma je važno da to čine isključivo kod lekara specijalis­ta sa sertifikov­anim hijalurons­kim filerima, jer u suprotnom može doći do ozbiljnih posledica, od alergija do stvaranja nekrotično­g tkiva.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia