Blic Zena

Porodica: Kukići Pevači o kojima se priča

Upoznali su se kada je njoj bilo 15, u kafani, uz pesmu. I tako već 30 godina. Žive za muziku i od muzike. Pre tri godine Goran je pobedio u takmičenju „Nikad nije kasno“, a nedavno i Lenče

- Ana Vodinelić redakcija@bliczena.rs

Uzbuđenje zbog pobede ne umem da vam opišem. U tom trenutku nisam ni bila sasvim svesna šta se dešava. Sećam se reči Dragane Mirković da imam anđeoski glas, divan osmeh i milo lice, koje su mi još više ulepšale to finale, počinje svoju priču Lеnčе Kukić (42), pobednica čеtvrte sеzоne pеvаčkоg tаkmičеnjа „Nikаd niје kаsnо“.

Emocije su, kako kaže, bile utoliko jače što je i njen muž Goran, pevač, pobedio u SMS glasanju finala tri godine ranije, pa je ovaj bračni par iz Strumice slavio duplo.

Dok je stajala na sceni finalne večeri, Lenče se više molila za bolesne roditelje nego za svoj plasman.

– Prvi put posle serijala mogu da priznam da sam ovu radost mogla da doživim još jače, jer dok sam se radovala na sceni za pobedu, moja duša je bila tužna zbog roditelja koji su bili u kritičnoj situaciji u bolnici. Ipak, uspela sam da ostanem staložena i sve se najbolje moguće završilo.

Lenče je rođena u Bosilovu u muzikаlnој pоrоdici. Kako su uži člаnоvi fаmiliје rоđеni „s pеsmоm nа usnаmа“, i sama se od detinjstva družila s mikrofonom. Postala je popularna i pre nego što se udala za takođe sjajnog pevača Gorana.

– Još kao dete sam mnogo slušala muziku i uvek sam po kući pevala i igrala, zamišljala da pevam sa Zdravkom Čolićem. Ozbiljnije sam zapevala sa 11, na danima škole u rodnom mestu – priseća se i dodaje da je posle osmoletke postala član benda „Picikato“, a od 1995. započela solo karijeru.

Bog im je dao dar da pevaju

– I sa grupom i kao solista imala sam nastupe na festivalim­a i mnogim binama u Makedoniji. Osvojila sam brojne nagrade: za uspešnog debitanta, najbolju interpreta­ciju...

Na njenom repertoaru ima svega i svačega, a najviše joj odgovara pop s etno-motivima. Lenče otkriva da je muzika njen život. Potrudila se, kaže, i nešto drugo da radi, ali na kraju je zaključila da će se profesiona­lno samo muzikom baviti.

Lenčetova pobeda je, kaže Goran, i njegova, jer je ona deo njegovog srca.

Najviše volim tu magiju pred nastup, kad biram haljinu i zamišljam kako će sve izgledati

– Zahvaljuju­ći serijalu „Nikad nije kasno“, postali smo popularni i van granica Makedonije, upoznali smo nove kolege i saradnike. Otvaraju se novi notni putevi i poznanstva, pa mi je promena neizbežna i na muzičkom planu, pogotovo sada kad je i Lenče laureat – kaže Goran (49).

Od venčanja radimo zajedno

Do Lenčetove ruke i srca put ga je vodio preko kafane. Prvi put ju je video u jednom restoranu u Strumici 1991.

– Tada je imala 15 godina, lepo je pevala i tek ulazila u estradne vode. Nakon promocije prve kasete pevao sam u restoranu u okolini Strumice, gde je Lenče svake noći dolazila posle svirke s bendom da nas sluša i da se družimo. Tako je počelo naše bolje upoznavanj­e.

Venčali su se 1996. Dom su zasnovali u Strumici.

– Može da se kaže da je naša ljubav bila na prvi pogled, jer od trenutka kad su se naši pogledi ukrstili, znali smo oboje da će nešto da iskrsne među nama i nismo bili ravnodušni.

Najveća snaga i obožavalac im je muzikalni sin Ivan (22).

– Studira u Beogradu na Akademiji umetnosti, na Odseku muzičke produkcije i dizajna zvuka. Svira nekoliko instrumena­ta, ali glavna ljubav mu je bas gitara. Peva izvrsno i član je trija Vlatka Stefanovsk­og.

Od venčanja Lenče i Goran rade zajedno. Pomažu jedno drugom u svemu.

– Mi volimo i pevamo jedno drugome „Ljubime i glavata gore“, prelepu pesmu koju su nekad snimili i pevali Zafir i Senka Hadžimanov, i mi smo je nedavno snimili. U julu sam promovisao „Vinjak moj“, u međuvremen­u preslušava­mo pesme za Lenče i želimo da odaberemo nešto dobro. Muzički planovi su mi da što više dobrih pesama otpevamo i što više albuma izdamo. Na jesen planiramo da promovišem­o novi album – priča Goran o planovima.

A Lenče? Ona smatra da kad planiraš, ne ispadne uvek kako treba. Zato ne želi ni sada da gradi velike pevačke snove.

– Neka me pobeda ponese gde treba. Nadam se velikim koncertima, prijateljs­tvima i lepim pesmama. A možda mi se desi i duet s nekom svetskom zvezdom, što da ne. Važno je da sam pozitivna, pevam od srca, a onda si deo svake familije preko pesme. A pre novih radnih pobeda nadam se da ću sa Goranom otići na odmor, da uživam u mirisu mora i pesmi zrikavaca, a najviše u tišini.

Goran je, kaže, bio najponosni­ji muž na svetu kad je začuo pobedničko ime svoje supruge u finalnoj večeri. Već polako stižu mnoge ponude za saradnju i duete, ali njima se nigde ne žuri, važno im je da pronađu kvalitetne pesme

 ??  ?? Najveća snaga Lenčetu i Goranu je njihov sin Ivan (22), takođe muzičar. Peva izvrsno i član je trija Vlatka Stefanovsk­og
Najveća snaga Lenčetu i Goranu je njihov sin Ivan (22), takođe muzičar. Peva izvrsno i član je trija Vlatka Stefanovsk­og
 ??  ?? Na sceni su zajedno od 1984. godine. Nastupali su, kažu, svuda, od Vardara
do Triglava
Na sceni su zajedno od 1984. godine. Nastupali su, kažu, svuda, od Vardara do Triglava
 ??  ??
 ??  ?? Lenče i Goran venčali su se 1996. u Strumici
Lenče i Goran venčali su se 1996. u Strumici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia