Blic Zena

Supersavet­nik

Supercake za uredan frižider

-

Sačuvaćete i vreme i novac ako namirnice poređate u frižider kako treba. Kad znate šta imate u njemu i gde se tačno nalazi, nećete bacati hranu i lakše ćete pripremati obroke

1. MLEKO NA DONJU POLICU

Iako većina mleko drži u vratima ili na gornjoj polici, zapravo ga treba držati što dublje na poslednjoj polici jer je tu najhladnij­e. Jaja držite u kartonskoj kutiji na srednjoj ili gornjoj polici, a u vratima neka budu puter, kačkavalj, sokovi…

2. DEČJA HRANA PRI DNU

Ako imate decu, njihove grickalice i užinu držite na donjim policama kako bi mogli da ih dohvate a da ne naprave nered.

3. SVEŽIJE NAMIRNICE POZADI

Kad se vratite iz nabavke, rotirajte starije namirnice ka prednjem delu frižidera kako biste ih na vreme utrošili, a nove stavite iza jer će duže trajati. Znajte i da ribu treba pojesti u roku od dan-dva, meso u dva-tri dana, a povrće u pet do sedam dana.

4. RUČAK U STAKLENE TEGLE

Odaberite omiljenu kombinacij­u – povrće, belo meso, sos – i slojevito poređajte u staklene tegle. Uz tako spremljen ručak, koji možete poneti na posao, uštedećete prostor u frižideru.

5. NA POSUĐE NALEPNICE

Za namirnice koje držite u zamrzivaču u providnim kesama ili kutijama obavezno ispišite naziv i rok trajanja. Tako ćete znati i kada je vreme za novu kupovinu, a i do kada će vam šta trajati.

6. I PODMETAČI I SILIKONSKE KESE

Silikonske kese s poklopcem za čuvanje hrane sve su popularnij­e, a neke mogu i u mikrotalas­nu. U njima možete čuvati i supe, sosove, voće i povrće i prati ih po potrebi. Isprobajte i plastične podmetače za police uz koje će čišćenje frižidera ići lakše.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia