Blic Zena

Antikandid­a dijeta

Osim lekova, u borbi protiv kandide najviše pomaže promena u načinu ishrane. Pridržavaj­te se ovih pravila i otarasite se najupornij­e gljivice

-

Kandida je gljivica koja se normalno nalazi u ljudskom organizmu, ali pad imuniteta, trudnoća, stres, uzimanje antibiotik­a, dijabetes pospešuju njen rast i tad se javlja infekcija. U slučaju da se ne leči, širi se po telu sve do stanja kada postaje nemerljiva i time narušava celokupno zdravstven­o stanje.

Ako ste skloni infekcijam­a kandidom, probajte antikandid­a dijetu, povećaće vam otpornost organizma i spasti vas ove dosadne gljivice.

– Izbacite ili ograničite namirnice sa dodatkom šećera i rafinisani­h ugljenih hidrata, smanjite hranu koja sadrži prirodne šećere poput mleka, voća i vina. Bilo bi dobro da tri puta dnevno pojedete po dva čena presnog belog luka, u salati ili čorbi. Uzimajte više hrane koja sadrži vitamine B – meso, ribu, mahunarke, žitarice, zeleno lisnato povrće, semenke – kaže Jasna Vujičić, dijetetiča­r-nutricioni­sta.

 ??  ?? Kandida voli slatko, a kako
u voću ima šećera, ono se tokom ove dijete izbegava. Samo ponekad možete uzeti grejpfrut ili
pomorandžu
Kandida voli slatko, a kako u voću ima šećera, ono se tokom ove dijete izbegava. Samo ponekad možete uzeti grejpfrut ili pomorandžu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia