Blic Zena

Sprečite neprijatno­sti sa strujom

Pred put isključite elektriku

-

Spremate se za odmor i mislite samo na ono što treba da ponesete za put, ali ne i da kuću treba da pripremite pred polazak kako ne bi bilo neprijatni­h situacija. Evo koje aparate treba da isključite iz struje, a koje samo na prekidač.

Na prekidač isključite: KLIMA-UREĐAJ – ovaj aparat vam svakako neće trebati. BOJLER – i ako ste od onih koji bojler pale po potrebi, pred

polazak na odmor ga svakako isključite. Glavni ventil za vodu – nećete umanjiti račun za vodu, ali bićete mirni i izbeći ćete velike troškove ako se desi poplava.

Isključite iz struje: Sve aparate s eksternim punjačem – laptopovi, konzole za igrice i punjači za telefone vuku struju i ako aparat nije priključen na njih. Uz to, treba isključiti i modeme i rutere za internet. Uređaje koje inače ostavljate na tihom režimu rada – desktop računari, TV i DVD aparati, radio, sve što radi na daljinski upravljač nikada nije sasvim isključeno dok ga ne izvučete iz struje. Mali kućni aparati – tosteri, blenderi, aparati za kafu i mikrotalas­na pećnica potencijal­na su opasnost u vašem odsustvu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia