Blic Zena

Žena ženi...

Spremite se za prvi let avionom

-

Za brzo i lako ukrcavanje

Ako nikada niste leteli avionom, brojni korisnici foruma ana.rs posavetova­li su vas kako da se što bolje snađete na aerodromu.

Pre svega, nakon što ste kupili kartu, potrebno je da na sajtu vaše avio-kompanije ili u turističko­j agenciji proverite vreme leta, čekiranja, šalter, kao i dimenzije prtljaga i šta je zabranjeno u avionu.

Na aerodrom dođite dva sata pre leta i potražite svoj šalter – na monitoru će pisati naziv kompanije i trasa. Tu predajete pasoš i dobijate kartu za ukrcavanje u avion, koju čuvate. Na traku pored šaltera spustićete kofer, na koji će vam zalepiti deo papirića, a drugi deo na kartu.

Oko 45 minuta pre poletanja trebalo bi da prođete pasošku kontrolu. Potom idete u deo sa fri-šopovima i dalje tražite svoj izlaz. Tu ćete proći kroz detektor metala i proveru ručnog prtljaga. Jaknu, nakit, metalni novac i mobilni stavićete odvojeno u kutiju. Dalje idete putem obeleženim trakama do kabinica za pasošku kontrolu. Tu dajete kartu i pasoš i u delu sa fri-šopovima čekate da se otvori vaša kapija (tzv. gejt). Svuda po aerodromu su postavljen­i monitori s dolascima i polascima, pa uvek možete da vidite informacij­e o svom letu. Kada na monitoru najave ukrcavanje za vaš let, odete do svog gejta i sačekate red da uđete u avion. I potom uživate u letu.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia