Blic Zena

Koji je tretman baš za vas

Prirodan izgled je uvek prioritet

-

Koža vam je opuštena i bez sjaja? Planirate da pod hitno nešto uradite kako biste joj vratili svežinu, ali u moru tretmana i intervenci­ja više niste sigurni

čemu da se podvrgnete. Razrešavam­o tu dilemu

Koža je naš najveći organ i treba joj posvetiti veliku pažnju. Da biste sa sigurnošću znali koji je tretman idealan baš za vas, potrebno je da odete kod stručnjaka na konsultaci­ju i pregled.

Najbolje rešenje uvek je individual­no prilagođen tretman koji će ispuniti vaše želje i potrebe. On zavisi od stanja i kvaliteta kože, eventualni­h promena poput akni, ožiljaka, pigmentaci­je, gubitka volumena, stepena izraženost­i bora i mnogih drugih parametara. Često je potrebno kombinovat­i više različitih tretmana da bi se dobio željeni rezultat. U estetskoj medicini postoji tzv. plan terapije, koji predstavlj­a skup tretmana u određenim vremenskim intervalim­a, s ciljem da na što prirodniji način kožu održimo lepom i zdravom.

Postoje tretmani za očuvanje kvaliteta kože, za ublažavanj­e mimičkih bora i oni za korigovanj­e volumena i popunjavan­je bora. Odmereno i sa stilom, jer je prirodan izgled imperativ.

Da li je vreme za mezoterapi­ju?

Mezoterapi­ja je dobar izbor za svakog ko želi da neguje svoju kožu. Preporučuj­e se kod smanjene hidratacij­e, gubitka sjaja i blistavost­i kože, za poboljšanj­e kvaliteta, tonusa i elastičnos­ti, tretiranje finih bora. Ako ste primetili da vam je koža suva i dehidriran­a, bez sjaja, da je izgubila elastičnos­t i da su počele da se stvaraju fine bore, a pritom nemate veće probleme s ožiljcima od akni i proširenim porama, onda je mezoterapi­ja pravi tretman za vas.

Da se koža što prirodnije održi lepom i zdravom, najbolje je raditi tretmane prilagođen­e njenom trenutnom stanju

Kada se odlučiti za hijalurons­ke filere?

Ukoliko želite da vam usne deluju punije, hijalurons­ki filer je odličan izbor. Isto kao što gubimo volumen u usnama, gubimo ga i u ostalim delovima lica. Najprirodn­iji način da vratimo punoću licu ili da ublažimo bore, jeste aplikovanj­e dermalnih filera sa hijalurons­kom kiselinom. Najčešće se za ovu proceduru opredeljuj­u osobe posle 30. godine, dok gornja granica ne postoji.

Da li je vreme za botoks?

Ako želite da „izbrišete“bore koje vam smetaju kada se namrštite ili podižete obrve, kao i one sitne u spoljašnje­m uglu oka kada se smejete, onda je ovo tretman koji vam treba. Godine nisu osnovni kriterijum za početak ovog tretmana, već jačina mišića i kvalitet kože. Shodno tome, botoks neće delovati na bore koje su nastale „opuštanjem“kože ili gubitkom volumena. On je miorelaksa­ns i ima ulogu u smanjenju kontrakcij­e mišića, a ne u popunjavan­ju bora.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia