Blic Zena

Želim bolju kondiciju

-

Verujte nam, okretanje pedala bicikla pravi je način da uđete u formu.

DA LI MI ODGOVARA

Vožnja bicikla je dobra za ljude svih godina i fizičke kondicije jer prilikom okretanja pedala nema jakog pritiska na kolena i skočne zglobove. Spada u one sportove koji odgovaraju skoro svima.

KAKVE SU KORISTI Vožnja bicikla je aerobna aktivnost, pa diže broj otkucaja srca, ubrzava cirkulacij­u i tera pluća da brže rade. Zato je idealna da popravi kondiciju, tonus mišića, držanje i sveukupnu snagu. Smanjenje stresa je još jedan benefit. KAKO DA POČNEM Šest i po kilometara zvuči nemoguće, ali vožnja od pola sata sasvim izvodljivo. Dakle, usredsredi­te se na vreme, ne na kilometraž­u. Za početak se vozite 15 minuta i dovezite se nazad, i eto vam pola sata. Možete između napraviti malu pauzu ako vam je potrebna.

Prave, postavljen­e biciklisti­čke ili udobniji sic dobro bi vam došli. Neka vam vožnja bicikla pređe u naviku. Već posle nekoliko vožnji počećete da uviđate benefite. I ako ne možete da savladate uzbrdicu, šta ima veze? Siđite sa bicikla i isterajte turu peške. Budite realni. Nemojte se forsirati ukoliko niste spremni za to. Postepeno povećavajt­e razdaljinu i doći ćete do dobrih rezultata.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia