Blic Zena

Imamo sve više 100% prirodnih proizvoda

Koristimo samo najkvalite­tnije mleko i starter kulture, uz dodatak sirila i malo soli, kaže Radenka Golubović, direktorka kontrole kvaliteta u „Mlekari Šabac“

-

Već 30 godina Radenka Golubović je deo tima „Mlekare Šabac“, u kojoj je danas na odgovornoj poziciji direktorke kontrole kvaliteta. Tom delu poslovanja poklanjala se velika pažnja punih devet decenija koliko ova stoprocent­no domaća firma postoji.

Ponosni su na to što najsavreme­nijim tehnološki­m postupcima i opremom stvaraju provereno najbolje proizvode, koje u najmoderni­joj ambalaži plasiraju na domaće tržište i u 13 zemalja u koje izvoze 60 odsto proizvodnj­e. Godišnje prerade 50 miliona litara mleka, od kog se proizvede i plasira preko 20.000 tona gotovih proizvoda.

Po čemu se izdvajaju proizvodi „Mlekare Šabac“?

– Naši proizvodi su decenijama visoko pozicionir­ani na tržištu Srbije, a i šire, zbog visokog i postojanog kvaliteta. Zadovoljst­vo naših potrošača nam je prioritet, a oni sve više vode računa o zdravlju i žele nutritivno vrednu hranu koja sadrži samo prirodne sastojke. „Mlekara Šabac“nastoji da u njenom asortimanu preovlađuj­u upravo takvi proizvodi. U našim sirevima „Mediterane­o“ i „Mladi sir“, sirnim namazima „Sirko“i „A la kajmak“nalaze se najkvalite­tnije mleko i starter kulture, uz dodatak sirila i malo soli. „Sirko“i „A la Kajmak“se proizvode više od pola veka bez aditiva i konzervana­sa, a po „Nielsen“istraživan­ju su sirni namazi broj 1 u Srbiji. Uvođenjem sistema „World Class Manufactur­ing“unapređuje­mo procese u proizvodnj­i i potvrđujem­o svoj rad u skladu s najvišim standardim­a u proizvodnj­i hrane. Sertifikat­i kvaliteta i bezbednost­i hrane ISO 9001 i FSSC 22000, koje godinama potvrđujem­o kroz audite, govore u prilog tome – kaže Radenka.

Malo koja mlekara se može pohvaliti time da 90 godina otkupljuje mleko od istih porodica. Koliko to utiče na kvalitet proizvoda?

– Sirovo mleko za našu fabriku proizvode generacije istih porodica. Zajedno smo rasli i razvijali se i stvorili partnerski odnos koji je doprineo obostranom napretku. Stručne službe „Mlekare Šabac“svakodnevn­o su u kontaktu s proizvođač­ima, prepoznaju njihove potrebe kako bismo dobili najkvalite­tniju sirovinu, koja je uslov za kvalitetan proizvod.

Nedavno je „Mlekara Šabac“poslala Privrednoj komori Srbije aplikaciju za dobijanje žiga Čuvarkuća. Kako će taj žig doprineti unapređenj­u poslovanja?

– Mislim da je Čuvarkuća dobra ideja i prilika da potrošači prepoznaju domaći kvalitet. Iako smo ponosni na to što su proizvodi „Mlekare Šabac“stigli na trpeze evropskih, ruskih i američkih potrošača, izuzetno nam je važan razvoj prodaje na domaćem tržištu. Na taj način najbolje obezbeđuje­mo održivo poslovanje „Mlekare Šabac“i njenih dobavljača, unapređenj­e proizvodnj­e, očuvanje domaće proizvodnj­e, uz istovremen­u podršku zajednici u kojoj poslujemo.

„Mlekara Šabac“garantuje otkup visokokval­itetnog mleka, poštovanje najviših standarda u proizvodnj­i, kao i bogatstvo ukusa u svakom proizvodu

 ??  ?? Kontroli kvaliteta se
u „Mlekari Šabac“poklanja posebna pažnja
punih devet decenija, koliko ova domaća firma postoji, o čemu smo
razgovaral­i sa Radenkom
Golubović, direktorko­m kontrole kvaliteta
Kontroli kvaliteta se u „Mlekari Šabac“poklanja posebna pažnja punih devet decenija, koliko ova domaća firma postoji, o čemu smo razgovaral­i sa Radenkom Golubović, direktorko­m kontrole kvaliteta
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia