Blic Zena

SAD SE VIŠE PLAŠIM KORONE

- Biljana Stefanović biljana.stefanovic@bliczena.rs

Otkako je počela pandemija korona virusa, trudnice se pored svih strahova koje imaju, plaše i da se ne zaraze. Ana kaže da se nije plašila tokom trudnoće, ali da sad ima veliki strah zbog beba. – Od marta se pridržavam­o svih preporučen­ih mera i činimo sve što je do nas. Ne idemo nigde sa decom i molimo se samo da ovo što pre prođe – kaže Ana.

vera isplatili. Ana se porodila krajem maja, prevremeno na početku osmog meseca, carskim rezom uz spinalnu anesteziju.

– Videla sam bebe odmah. To je predivan osećaj i svaka majka zna o čemu pričam. Ceo svet mi je stao u tom trenu.

Zanimljivo je i da su im lekari na prva dva ultrazvuka rekli da je beba jedna. Ana nije verovala u to jer joj je intuicija govorila drugačije. Bila je ubeđena da će dobiti trojke, što se na kraju i ispostavil­o kao tačno. Naglašava i da bi bez pomoći Republičko­g fonda za zdravstven­o osiguranje teško uspeli da plate sve pokušaje vantelesne oplodnje jer žive od jedne plate.

– Ja sam nezaposlen­a, radi samo suprug. Tako da jako puno znači ta finansijsk­a pomoć parovima koji se bore za potomstvo. A zahvalila bih i našoj divnoj doktorki Crnogorac koja je zaslužna za naše tri bebe – ističe Ana.

Stigli na dedin rođendan

Opisuje nam i kako sad kod kuće izgledaju dani sa tri bebe. Dok je Mirko (37) na poslu, Ani pomažu mama i svekar Jano, koji će sa unucima 28. maja slaviti rođendan. Ove godine je dobio najlepši poklon.

– Deda nam kuva, a suprug ih kupa od prvog dana. Ako smo sami, kad ih hranimo uvek jedno mora da čeka, a što se tiče buđenja noću, još nismo osetili kako izgleda kad tri bebe plaču u isto vreme. Obično se bude postepeno, jedno za drugim. Dobri su, imaju sluha za mamu i tatu – otkriva Ana.

Za kraj ima poruku za sve parove koji se bore sa sterilitet­om, a nije ih malo.

– Čovek mora da bude uporan. Ako ne uspeš jednom, uspećeš u nekom trenutku. Moraš da veruješ.

 ??  ??
 ??  ?? Na rođenju Janko je imao 1.570 g, Mirka 1.540 i Jakub 1.450 g
Na rođenju Janko je imao 1.570 g, Mirka 1.540 i Jakub 1.450 g
 ??  ?? Tata insistira da kupa bebe i Ana mu je to sa zadovoljst­vom
prepustila
Tata insistira da kupa bebe i Ana mu je to sa zadovoljst­vom prepustila

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia