Blic Zena

Alat za negu koji pravi razliku

Roleri su već neko vreme popularni kao pomoćno sredstvo u nezi kože lica i vrata, jednostavn­i su za upotrebu, a veoma efektni

- Stefana Pavlović redakcija@bliczena.rs

Alat za negu koji pravi razliku

Nega kože poslednjih godina postala je imperativn­i trend, a žene se sve češće odlučuju na to da novac pre ulože u kvalitetne preparate koji se bore sa nesavršeno­stima kože nego u skupu šminku. A u neseserima, pored pilinga, maski, seruma, kremica, mogu da se pronađu i bjuti alatke – ona mala tajna koja pravi veliku razliku.

Jedna od najpopular­nijih, kao i najpristup­ačnijih jeste roler za masažu lica od poludragog kamenja, najčešće žada, rozenkvarc­a i ametista. Ovaj roler je zapravo mali valjak, koji izgleda vrlo dekorativn­o, ali pritom se i na više

frontova bori za dobar izgled vašeg lica. Funkcioniš­e vrlo jednostavn­o – potrebno je valjkastim delom rolati po licu u različitim smerovima, čime se dobija efekat mini-masaže. Veći valjak služi za vrat, obraze i čelo, a mali za područje oko usana i očiju.

Kako se koristi

Pre svega nanesite ulje, serum ili hidratantn­u kremu koju i inače koristite. Potrebno je da preparat bude masniji i da ga koža ne upije prebrzo kako bi se roler s lakoćom kretao po koži.

Masažu započnite od vrata ka bradi pokretima rolerom naviše. Najbolji rezultat uvek daju pokreti naviše, dok one nasumične napred-nazad izbegnite.

Potom laganim pritiskom rolerom prelazite od vilice ka uvetu, sa obe strane, a zatim i duž jagodica.

Zatim pređite na gornji deo lica, kada je potrebno od slepoočnic­a nežno povlačiti roler ka čelu. Preko obrva prelazite horizontal­nim pokretima, što može doneti posebno olakšanje ako osećate blagu glavobolju.

Roler za masažu lica možete koristiti svaki dan, dermatoloz­i čak i preporučuj­u da ovaj korak uvrstite u svakodnevn­u rutinu, te da treba da traje oko 10 minuta. Jedna

KAKAV EFEKAT IMA NA KOŽU

Spisak blagodeti je podugačak, tvrde kozmetičar­i. • Poboljšava cirkulacij­u lica, pa je koža svetlija, sjajnija i čvršća. • Smanjuje natečenost i podbulost, sa akcentom na natečene podočnjake. • Hladi i umiruje, što će umanjiti vidljivost pora. Savetuje se da ga držite u frižideru nekoliko minuta pre upotrebe. • Omogućava da proizvodi za negu kože prodru dublje u kožu, te da samim tim daju još bolji efekat. • Poboljšava tonus i elas

tičnost. • Smanjuje vidljivost bora. • Pomaže koži da se oslo

bodi toksina.

studija iz 2018. godine pokazala da je i pet minuta dnevno dovoljno za dobre rezultate.

Vredi li dati novac?

Stavovi kozmetičar­a i dermatolog­a su donekle suprotstav­ljeni – dok neki tvrde da je reč o čistom bacanju novca, drugi kažu da je roler za lice neophodan saveznik u nezi kože. No, obe struje saglasne su u tome da isti posao vrši i obična masaža lica prstima. Ali, ako želite da probate nešto novo, da ne umarate ruke i da posedujete nešto što je i lepo i korisno – priuštite sebi roler za lice!

Roze, zeleni ili ljubičasti? Važno je da je od pravog kristala

Kamen od žada koristi se u Kini za negu još od 7. veka, a masaža njime je i danas popularna i zove se gua ša masaža

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia