Blic Zena

Sokolija je veliki izazov za mene

Branka Pujić, glumica

-

Uvek mi je lepo kad sam pored najdražih, kaže Branka o seriji „Švindleri“, u kojoj je glumila Sokoliju, suprugu svom Draganu i majku svojoj Anđeli. Druga sezona uskoro počinje da se snima, Branka je jedva čeka, baš kao i publika

Čekajući početak snimanja druge sezone „Švindlera“, sasvim neobične TV serije koja nas je osvojila, a za koju se scenario uveliko piše, Branka puni baterije sa suprugom Draganom na Jahorini. Raduje se što će ponovo, kao na početku karijere u „Najboljima“i još mnogo puta za zajedničko­g života, glumiti rame uz rame sa suprugom i, kao u prvoj sezoni „Švindlera“, uz ćerku.

– Sokolija je stamena žena starog kova, stub kuće i porodice. Malo priča, mnogo radi, posmatra, sluša, osluškuje i upija. Nikad nisam igrala taj tip žene, bio mi je veliki izazov. Posebno zbog nekih njenih karakteris­tika koje su mi daleke, na primer, potpuno nam je različit odnos prema sopstvenom biću i životu. Ona nije ženstvena, niti ostvarena, ne ume da se raduje. Ona je žrtva, i to prihvata kao svoju misiju. Zajednički nam je brižan odnos prema porodici – kaže Branka (56).

Bilo joj je interesant­no i zabavno na snimanju 12 epizoda. Pamti prijatnu energiju na setu koju su stvarali ljudi oko glumaca u studiju napravljen­om kao palanka u Košutnjaku i delimično na lokacijama u Vojvodini.

– U vedroj i podsticajn­oj radnoj atmosferi glumac kao cvet širi svoje latice i onda sve dobija pravi smisao. Naravno, uvek mi je lepo kad sam pored svojih najdražih, Dragana i Anđele. Bilo mi je zadovoljst­vo da igram i sa svojim studentom Strahinjom Blažićem, u seriji sinom Stanislavo­m.

Beg u planinu bio je inspirativ­an

Emitovanje serije se podudarilo s početkom vanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije korona virusa, a Branka je sa suprugom našla mnogo razloga da to vreme iskoristi za odmor.

– Te dane smo provodili šetajući se po šumama i gorama Zlatibora, hranili smo kuce, Blekija, Tufnu i Žuću Zlatiborca, i zeku Šargazeku. Stalno sam razmišljal­a kako ću, kad se sve završi, opet čvrsto zagrliti sve koje volim, a daleko su mi. Pre svih ćerku, koja je tad bila na postdiplom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia