Blic Zena

Jačaju me putovanja

- Ana Vodinelić redakcija@bliczena.rs

skim studijama u Londonu.

Sa Anđelom su tada, dok se nije vratila u Srbiju u maju, preko Vajbera svaki dan bili u kontaktu, kao porodica koja deli sve trenutke.

– Dragan i ja smo uživali u miru u prirodi, mnogo smo se smejali, ugađali jedno drugom, stvarali ponešto, lagano i bez tenzije.

Pronašli su svoje načine da se raduju svakom danu, iako su sati bili puni neizvesnos­ti i iščekivanj­a kraja pandemije.

– Naravno da smo bili zabrinuti, pratili smo sve, ali smo se trudili da jedno drugom ulepšamo te dane. Poštovali smo sve mere, gledali da što kvalitetni­je provedemo vreme dok ne dođu bolja vremena. Mi ovde ceo život čekamo neka bolja vremena, a dok ona ne dođu, uživamo u svom mikrosvetu.

Branka je sa suprugom u porodičnoj oazi na Zlatiboru smislila i mjuzikl za decu. Napravili su plan kako će ga postaviti na scenu.

– Volela bih da se realizuje taj mjuzikl. I Dragan i ja osećamo potrebu da se obratimo tim malim personama u ovim zbunjujući­m vremenima i da im poklonimo bajku u kojoj, kao u svim lepim bajkama, dobro uvek pobeđuje.

Pored toga je, kao redovni profesor glume na FDU, imala posla i oko onlajn nastave.

– Studenti su pisali seminarske radove i radili na individual­nim zadacima. Čim se bude otvorio prostor za praktičan rad, nastavljam­o punom parom.

Ponosna je što su joj studenti daroviti i vredni i što, iznad svega, vole šta su izabrali da studiraju.

– Radujem se našem ponovnom susretu i radu. Za glumce je improvizac­ija polje u kojem se dobro snalaze, brzo reaguju na nove okolnosti i nadograđuj­u ih maštom. Sigurna sam da će i ova situaci

Kada smo sa Brankom razgovaral­i pre tri godine, pričala nam je o svojim neobičnim hobijima.

– Kao devojka sam skakala iz aviona, ronila, jahala konje, isprobala paraglajdi­ng. Neobično je da me mame adrenalins­ki sportovi, a u dubini duše sam plašljivi zeka. Uvek sam išla u inat strahovima. Rado bih naučila i da pilotiram avionom kao moj suprug!

Tada nam je ispričala i kako se jača dobrom knjigom, muzikom, filmovima, radom, šetnjom pored Dunava, tangom... Rekla je i da u budućnosti sebe vidi kao ispunjenu ženu koja pleše, putuje i ima mnogo unučića.

U međuvremen­u, dok je korona nije omela, ispunila je bar deo vizije, sa suprugom je bila na afričkom i južnoameri­čkom kontinentu, a za ostalo će se pobrinuti Anđela...

Stamenu Sokoliju Branka je maestralno donela. Iako različite, kaže, jedno ih ipak povezuje – brižan odnos prema porodici

ja za njih biti inspiracij­a za nove kreativne poduhvate. To govore i njihovi duhoviti i originalni klipovi koje su mi sve vreme slali.

Tata me je naučio da je ljubav sve

U svojim studentski­m danima, na istom fakultetu, Branka je srela i ljubav svog života.

– Ljubav nas je održala, pre svega, a verujem da nam je i sreća bila naklonjena. Živeli smo u turbulentn­im vremenima. Nije lako očuvati ljubav u doba kad ona nije vrednost koju društvo favorizuje. Ali, srećom, anđeli čuvari su uvek bili uz nas. U te anđele spadaju i moji roditelji, oduvek su nam bili velika podrška – kaže.

Roditelji su joj bili i odličan uzor za ljubav – tata Lazar i mama Nada proslavili su 60 godina bračnog života, a Branka i Dragan su na pola puta da to ostvare sa 28 godina.

– Mama i tata još jedno drugo oslovljava­ju sa „ljubavi“. Laza kaže: „Ćero, ljubav je sve! Bez ljubavi, sve je ništa!“Moj tata je veoma mudar čovek.

Glumački gen je odredio profesiju i njihove ćerke Anđele (27). Branka vaspitanje ocenjuje kao filozofiju. Zato je uvek veoma odgovorno zauzimala stav prema roditeljst­vu.

– Uživala sam u ćerkinom odrastanju. Verovatno nisam bila dovoljno stroga majka, ali dala sam sve od sebe i postupala najbolje što sam umela. Verujem da je ljubav koju je Anđela dobila od nas njena velika snaga i uporište. Ponosni smo na nju jer je stasala u dobru i plemenitu osobu. Drago nam je i što se osamostali­la. To je trenutak kojem se raduje svaki roditelj, kad dete krene svojim putem. Dok ne sretne nekoga sa kim će dalje zajedno kroz život.

Kad prelista stranice svog dosadašnje­g života, pomisli kako je vreme brzo proletelo. Dopada joj se najveći deo stranica njene biografije.

– Uzbudljivi­h i lepih trenutaka bilo je mnogo. Srećom, umela sam da uživam u njima. Imam ogromnu ljubav prema ljudima, životu i znanju. Pokušavam da razumem, a za to vreme jednostavn­o volim.

Uživali smo u miru, u prirodi, smejali se, ugađali jedno drugom, stvarali

 ??  ?? Sa suprugom Gagijem na odmoru na Jahorini,
desno
Sa suprugom Gagijem na odmoru na Jahorini, desno
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia