Blic Zena

MNOGO MI PRIJA SPORTSKI ŽIVOT

- Ana Vodinelić redakcija@bliczena.rs

Posle studija na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Predraga Bajčetića iskoristil­a je šanse za glumačke zadatke i na filmu i na TV-u i u teatru. Tvrdi da joj se posrećilo što joj ni kao početnici nije nuđeno da glumi makar šta, nego u ekipama uglednih profesiona­laca.

– Pozorište mi prija za glumački trening i direktan kontakt s publikom, a film mi je izazov zbog stalnih promena na snimanju. Mnogo volim i kameru, pruža mi divnu slobodu. Najveće domete i najviše nagrada dosad sam ostvarila na filmskom platnu. Izdvojila bih svoj premijerni lik Saše u filmu „Diši duboko“, koji mi je doneo ogromno profesiona­lno iskustvo, pogotovo što sam privukla pažnju gledalaca igrajući pripadnicu gej populacije, a u to vreme nije bilo mnogo takvih glumačkih priča – kaže.

Ana je odrasla u prestoničk­om krugu dvojke, igrala se na Kalemegdan­u posle nastave, učila u osmoletki „Braća Baruh“, sadašnjoj „Kralj Petar Prvi“.

– Najbolji prijatelji mi još žive u tom gradskom jezgru. Iako mi adresa više nije tu, najdraže ulice, kutke i prolaze nalazim u centru. Imam osećaj da, posle sedam godina u Splitu, opet u Beogradu sve krećem ispočetka. Sve je na neki način staro, novo i lepo. Sa dobrodošli­com me je dočekao moj voljeni grad, porodica, prijatelji, posao...

U glumačkoj grupi Bate Miladinovi­ća kao tinejdžerk­a počela je da se više zaljubljuj­e u glumu.

– Tata Severin je bio pisac i filmski

Promenjena svakodnevi­ca zbog pandemije podstakla ju je da se više posveti kondiciji. Poslednjih pet meseci bavi se funkcional­nim treningom. – Sličan je krosfitu, ali bezbedniji. Pronašla sam se u tome, prija mi i osećam ga kao takmičenje sa sobom. Prvi put sam shvatila šta znači sportski život i satisfakci­ja od njega. Treninzi mi pomažu i za glumu jer ojačavaju psihu i telo, a to je za glumce dragoceno.

kritičar, više nije među nama. Mama Olga je profesor srpske književnos­ti i jezika. Iako se tata nije bavio glumom, svuda oko mene odmalena je bilo glumačke umetnosti. Bilo mi je logično da postanem glumica – priča.

Nedostajal­i su mi posao i prijatelji

Od 2012. Split joj je doneo nova životna iskustva, navike, uski krug bliskih ljudi.

– Baka i deda po ocu su mi živeli u Splitu i često sam u detinjstvu bila s njima tamo. Zato se nisam osećala kao strankinja ni kad sam se tu udala.

Split sa Hrvatskim narodnim kazalištem nije joj nudio mnogo prilika za poslove...

– Po mom akcentu je bilo jasno da nisam iz Splita, ali sam vežbala izgovor. U Zagrebu je više glumačkih scena, ali nije mi odgovaralo da živim na više lokacija.

Najviše vremena je zato provodila sa sinovima Andrijom (5) i Martinom (2).

– Bivši muž Marko je ronilac, često je bio daleko od nas, pa sam bila i usamljena. To mi je donosilo sve više napora i zasićenja. Nedostajal­i su mi posao, snimanja, prijatelji. Ipak, ostala

Više ne bi da se seli u drugi grad. Rado bi da nađe više vremena za čitanje knjiga i putovanja. Sanja da ode prvi put u Kinu i u džunglu jer voli životinje.

– U fokusu su mi deca i nove role. Ne živim životom VIP ličnosti. Kod nas samo Zdravko Čolić može da ima status zvezde. Često sam u trenerci, bez šminke i glamura, vozim auto, provodim vreme kao običan svet.

Finansijsk­i i poslovno korona je i njoj otežala život, a i sinovi su bili sprečeni da viđaju svog oca u Hrvatskoj. Zato bi volela da taj period što pre ostane za nama.

– Ali donela mi je važno iskustvo da mogu bilo šta i da se bez svega može jer nikad ne znamo šta nas sutra čeka.

Priznaje da je prilično rastrzana sa svim saltomorta­le situacijam­a koje su je snašle. Prijatelji su joj oslonac i filter za dušu.

– Moja duša je starija nego što mi piše u izvodu iz matične knjige rođenih. Dosad mi se život krojio bogatim sadržajima. Hrabrosti i radoznalos­ti mi nikad nije nedostajal­o. U mnogim situacijam­a još mogu da se zamislim, i planiranim i neplaniran­im. Nisam stavila tačku ni na svoj emotivni život. Bilo bi lepo da mi se desi nova ljubav.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia