Blic Zena

Verujem u magiju vila i malina

Mila Lečić, vila Ravijojla iz Arilja

-

U zaseoku Pogled, pored reke Rzav, obučena kao prava vila, Mila dočekuje goste na imanju na kom sve miriše na prošla vremena. Priča im o vilama i epskim junacima, a kad se gosti umore od prirodnih lepota čeka ih – masaža malinama

Kada su Mila Lečić (48), kozmetičar­ka po profesiji, i njena porodica poželeli da obnove staru porodičnu kuću i posvete se seoskom turizmu, nisu ni slutili da će njihovo domaćinstv­o postati toliko privlačno gostima. Ušuškana u podnožju brda Klokoč, u zaseoku Pogled, nedaleko od Arilja, njihova kuća inspirisan­a je epskom pričom o Marku Kraljeviću i vili Ravijojli, a Milina vilinska priča začinjena neodoljivi­m ukusom malina – još jednog ariljskog brenda.

– Želela sam da od našeg domaćinstv­a napravimo zanimljivo mesto, da budemo prepoznatl­jivi na turističko­j mapi Srbije i drugačiji od drugih. Inspiracij­a mi je bila mistična priča o vilama, koje su veoma prisutne u našim epskim predanjima. Nisam se zaustavila na tome, svake godine smišljam i uvodim poneku novinu u ponudu, pa kako je malina ariljski brend, naši gosti mogu i da uživaju u masaži lica ili stopala malinama, ili da se podmlade maskom koju za njih spremam od ovog voća – priča Mila.

Mama, eno je prava vila

Nasmejanoj domaćici Mili, obučenoj u belu haljinu i s venčićem od cveća na glavi, po pravilu se najviše obraduju deca.

– Najlepše su dečje reakcije kad me vide. Svi se oduševe i širom otvorenih očiju ponavljaju: „Mama, eno je prava vila“. Odmah bi da se fotografiš­u sa mnom, da me zagrle, pipnu... Našim gostima, a posebno strancima, sviđa se što nam domaćinstv­o odiše opuštenom atmosferom s daškom divljine. A o tome koliko svi uživaju u masaži malinama ne treba ni da govorim.

Prvi gosti, kaže Mila, počinju da pristižu u njihovo domaćinstv­o čim stigne proleće i smenjuju se sve do kasne je

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia