Blic Zena

Nova nega pazuha piling & detoks

Istuširate se, operete pazuh, stavite dezodorans i mislite da ste uradili sve što je potrebno? E pa niste! To je samo higijena, ne i nega. A pazuh traži detoks, baš kao i lice

-

Detoks kože pazuha je dobar jer pojačava dejstvo prirodnih dezodorana­sa i uklanja ostatke sa kože koje ostavljaju antiperspi­ranti

Iz nekog razloga koža pazuha prilično je zanemarena u odnosu na ostale delove tela. Ona je u stvari vrlo osetljiva. Redovno brijanje ili depiliranj­e i stavljanje dezodorans­a nije dovoljno, koliko god birali one koji su nežni za kožu, nisu agresivni i neguju. Leti je problem pojačanog znojenja i neprijatno­g mirisa pogotovo izražen. Zato treba da u redovnu negu uvrstite i pazuh, i to tako što ćete bar jednom nedeljno raditi detoks kože te osetljive regije.

Piling uklanja mrtve ćelije kože, a detoks smanjuje znojenje i ublažava miris znoja

Kako do glatke kože

Prvo detaljno operite kožu ispod ruke gelom za tuširanje da biste uklonile ostatke dezodorans­a i prljavišti­ne. Sad je vreme za piling. Koristite onaj koji već koristite za lice.

Druga opcija su preparati na bazi gline, koja je višestruko korisna za kožu zbog jakog detoks dejstva.

Piling i detoks nemojte raditi neposredno posle depilacije. Posle pilinga kožu dobro namažite hidrantnom kremom i nemojte da stavljate dezodorans do ujutru.

URADI SAMA: Maska od gline

Potrebna vam je jedna kašika gline i jedna kašika jabukovog sirćeta. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu gustine jogurta. Nanesite na pazuh i ostavite da deluje pet minuta. Isperite toplom vodom i osušite kožu. Ako vam je ovo prvi detoks pazuha, ponavljate tri dana zaredom i nemojte da koristite dezodorans. Kad prestanete da koristite dezodorans, primetićet­e da se pojačano znojite i da je miris čudan. To je zato što se telo čisti od toksina i bakterija. Izdržite, a onda detoks primenjujt­e jednom nedeljno.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia