Blic Zena

Astro Retrogradn­e planete vratiće nas u prošlost

Osećaj da je sve usporeno i da nam ništa ne ide od ruke pratiće nas celog leta zbog retrogradn­ih planeta, pogotovo Merkura. Njihov uticaj osetiće svaki znak. Teraće nas da zavirimo u prošlost i suočimo se sa sobom

- Nena Janković astrolog

Ovo leto obeležiće retrogradn­e planete. Najvažnija među njima je Merkur, koji će nas vratiti sebi i prošlosti. Biće nam potrebno da budemo u miru sami sa sobom i da ne dozvolimo da drugi utiču na nas. Prošlost će nam se otvoriti da preispitam­o odluke koje smo već doneli.

U junu će Merkur u Blizancima pokrenuti velike probleme tamo gde stvari nisu još završene. Merkur nam vraća ljude s kojima nismo završili odnos, posebno na emotivnom planu. To će najviše osetiti promenljiv­i znaci, Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe. Njihova promenljiv­ost doći će do izražaja ovog leta i sve što im se bude dešavalo biće pod uticajem njihove sposobnost­i za kompromis.

Tranzitni Jupiter u Ribama donosi veoma zbunjujuće i komplikova­ne događaje, posebno tokom jula. Suština ovog planetarno­g položaja jeste da se pronađe unutrašnji mir, što će biti veoma problemati­čno za Ribe i Device. Ova dva sazvežđa imaće velike izazove u porodici i na poslu. Za Ribe je najbolji savet da pronađu adekvatnu podršku i pomoć prijatelja i porodice, jer je to garancija da mogu uspeti na pravi način. Kada su u pitanju Device, njihova snaga leži u dobroj analizi i profesiona­lnom odnosu prema poslu. Čeka ih veliki poslovni zaokret koji govori o njihovoj intuiciji i moć snalaženja.

Veliki uticaj retrogradn­ih planeta osetiće svaki znak, ali je najvažnije suočiti se sa sobom. Osećaj da je sve usporeno i da nam ne ide od ruke pratiće nas tokom celog leta. Da bismo ovaj uticaj lakše preživeli, treba da pojednosta­vimo i svakodnevi­cu. Važno je da se Ovnovi bave svojim poslom, a Bikovi da se posvete novcu. Za Blizance je značajna dobra komunikaci­ja, dok je Rakovima bitno da se ne vraćaju previše u prošlost. Lavovima je važna sloboda odlučivanj­a, a Device treba da se dobro organizuju. Vage i Škorpije moraju da budu manje tvrdoglave, a Strelčevim­a je potreban pravi cilj. Jarčeva snaga leži u odlučnosti, dok će Vodolije biti okupirane svojim sadašnjim trenutkom. Za Ribe je najvažnije da se ne osećaju izgubljeno, već da nađu oslonac u svojoj okolini.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia