Blic Zena

Ruski manikir da ili ne?

Ova tehnika sređivanja noktiju postala je sve popularnij­a, ženama se rezultati dopadaju, ali pre nego što odete u salon, treba da znate da bol nije jedina neprijatno­st koja može da vas sačeka

- Ivona Dubičanin redakcija@bliczena.rs

Ruski manikir je sve popularnij­i i moguće je da će postati omiljeni trend nege noktiju u ovoj godini. Katarina Popović, kozmetičar­ka jednog beogradsko­g salona, objašnjava nam prednosti i mane ruskog manikira.

Koliko se razlikuje od običnog

Kod klasičnog manikira nokat se pomoću turpije formira u željeni oblik, a kožica se gura nazad. Kod ruskog manikira kožica se potpuno se izvodi seče. brusilicom Ova metoda s ra

znim nastavcima.

– Dakle, sva kožica na

noktu i oko njega se meha

nički skida, odnosno obre

zuje, mnogo temeljnije ne

go što smo navikli. Skidaju se, stručno rečeno, proksimaln­i nabori, bočni zidovi i sve što štiti nokte od ulaska štetnih bakterija. Postupak je invazivan jer podrazumev­a namerno rezanje žive kože koja okružuje pločicu nokta – objašnjava kozmetičar­ka.

Kakav je rezultat

Rezultat ovakvog manikira je oštećena koža koja otvara prolaz bakterijam­a i olakšava nastajanje infekcije nokta. Zato ruski manikir nikad ne bi trebalo da izvodi osoba koja nije prošla propisnu obuku i nema licencu. Takođe, higijenski uslovi bi trebalo da budu vrhunski, a sav pribor sterilisan.

– Ono što ruski manikir čini omiljenim među ženama jeste to što se izrastanje nokta mnogo manje vidi kasnije. Gel lak, odnosno gel, može se naneti mnogo bliže korenu nokta, jer je kožica koja blokira put uklonjena. Takođe, period vidljivog izrastka nokta je kod ruskog manikira znatno produžen, jer počinje da se vidi tek posle 10 do 15 dana, dok je kod klasičnog manikira to slučaj već posle sedam dana. Tako nokti duže izgledaju urednije i lepše nego kada se radi klasičan manikir – kaže Katarina.

Drage žene, ma koliko ovakvi nokti delovali lepo, razmislite još jednom pre nego što odete na manikir, jer nema ama baš ničeg lepog u poplavelom, bolnom prstu koji pati od jezive infekcije.

 ??  ??
 ??  ?? Kod ove metode kožica se potpuno seče brusilicom sa raznim nastavcima
Kod ove metode kožica se potpuno seče brusilicom sa raznim nastavcima
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia