Blic Zena

Uz par super trikova Od tanke do bujne kose

Vlasnice ravne tanke kose, koja se brzo slepi uz glavu i lice, sa odgovaraju­ćom frizurom, adekvatnim proizvodim­a i nekoliko stilizujuć­ih trikova brzo i jednostavn­o mogu doći do volumena

- Jovana Nikolić jovana.nikolic@ringier.rs

Gusta, bujna kosa sinonim je za ženstvenos­t i ko je takvu ne bi poželeo? Međutim, nije nas sve priroda obdarila lavovskom grivom, pa se neke od nas neprestano muče da svojoj tankoj vlasi daju malo života. S obzirom na to da na gustinu i debljinu dlake, nažalost, ne možemo da utičemo, postoje cake koje je mogu privremeno učiniti zanosnom i gustom, a te male tajne će nam otkriti profesiona­lni frizer Stana Glumičić.

Kreće se od pranja

Kreiranje volumena počinje pod tušem, i to u saradnji sa preparatim­a čiji sastojci imaju zadatak da odignu kosu od temena.

– Tanka kosa je jako nestašna za saradnju, a njeno stilizovan­je kreće od samog početka – pranja. Za ovaj tip kose nikako ne treba koristiti agresivne šampone i pakovanja, već je isključivo tretirati blagim i nežnim sredstvima. Prilikom pravljenja volumena treba dobro isprati pakovanje i balzam, koji nikako ne smete stavljati na koren. U tom slučaju ovakvi teški proizvodi spuštaju kosu i čine je masnom i neurednom, a tada sa njom ne može ništa da se uradi. Savetuje se i upotreba preparata za volumen koji se mogu nanositi na vlažnu kosu u vidu pene ili „bump-up“spreja, kao i na suvu odmah nakon feniranja (praškasti proizvodi za stilizovan­je frizure) – naglašava Stana.

Fenirajte se ka nazad

Naša sagovornic­a ističe da je za tanku dlaku neophodno koristiti što gušće četke sačinjene od prirodne dlake, jer one daju volumen.

– Najbolje feniranje za ovaj tip kose je da spustite glavu i prebacite svu kosu preko temena. Za što veći volumen mora da se izvlači pramen po pramen, i da oni budu malo deblji da bi se postigao efekat lavovske frizure. Kosu treba fenirati „na pozadi“, ne po razdeljku, jer se na taj način dolazi do velikog volumena u prednjem delu. Još jedan sjajan trik je upotreba difuzera, nastavka za fen, koji umesto direktnog sušenja šalje blago strujanje, a vašu kosu čini blago talasastom i bujnijom.

Osim dobrog pranja, kvalitetni­h specijaliz­ovanih mazalica za volumen i odgovaraju­ćih tehnika feniranja, vizuelni efekat bujnosti možete postići šišanjem, farbanjem i razdeljkom na pravom mestu.

– Kosa koja je prebačena sa strane daje volumen i seksi izgled. Isto tako, tanka kosa ne trpi dužinu, jer je ona vuče, ispravlja i lepi za glavu. Zato je za ovaj tip kose najbolja kraća ili srednja dužina sa blagim stepenovim­a. Nikako duga kosa, jer onda ona izgleda beživotno i jako brzo se pretvori u rezanca. Vizuelna gustina se dobija različitim tehnikama bojenja kose, poput balajaža koji daje dubinu korenu i osenčenu dužinu koja stvara iluziju gustine – predlaže Stana.

SAVET EKSPERTA

Tanka kosa ne trpi dužinu, jer je ona vuče, ispravlja i lepi za glavu

 ?? ?? Stana Glumičić
frizer IG: stana_hair_
studio Iluzija volumena
Stana Glumičić frizer IG: stana_hair_ studio Iluzija volumena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia