Blic Zena

Ćerka mi je uvek broj jedan

-

Odnedavno imamo prilike da ga gledamo u ulozi Mihajla u rimejku popularne serije „Dinastija“koju, priznaje, nije gledao u originalu, ali mu je to značilo da legendarni lik ipak donese na svoj način. Kakvi su prvi utisci o seriji, ali i koje su mu neostvaren­e želje u životu i poslu, govorio je za nas

Sa 18 godina upisao je dva fakulteta – prava i dramske umetnosti, ali se, ipak, odlučio za glumu. Iako su postojali momenti kada je sumnjao u svoj izbor, gluma ga je uvek vraćala sebi. U orbitu glavnih uzdanica novog srpskog glumišta lansirala ga je uloga Balerine u filmu „Montevideo – Bog te video“, i to na samom početku njegove karijere. Ljubav prema ćerki Aji mu je za sva vremena, a ume da bude i strog tata.

Nedavno je počelo emitovanje serije „Dinastija“. Kakvi su prvi utisci i kakva su tvoja očekivanja?

– Interesant­no je. Mnogo se snimalo, nisam upućen u sva dešavanja u seriji, tako da je i meni bilo zanimljivo da gledam. Prve epizode su privukle publiku i nadam se da će ih naredne i zadržati. Napravljen­a je dobra porodična serija.

Da li si pratio originalnu verziju serije i koliko je zahtevno dočarati lik koji je veoma poznat i sigurno će podleći poređenju?

– Nisam pratio originalnu verziju serije jer sam se ja rodio pred sam kraj njenog emitovanja. Što se uloge tiče, nisam ljubitelj toga da oživljavam nešto što je već legendarno, pogotovu ako sam gledao. Naša verzija je smeštena u Srbiji, u današnje vreme. Ko se seća serije možda će upoređivat­i, ali mislim da smo mi napravili nešto novo.

Koje su najvažnije žene u tvom životu?

– Na prvom mestu, hronološki, tu je majka, sestra, naravno ćerka, koja je uvek broj jedan, i devojka. Tu su i kuma, drugarice, ali ja ne delim bitne ljude u svom životu na muškarce i žene.

Koji je najvažniji savet koji si ikada dobio od majke, a koja je najveća kritika?

– Ne pamtim, nisam radio retrospekt­ivu našeg odnosa. Svaki momenat, svaki dan, ljubav koju mi pruža od rođenja su najbolja stvar koju sam mogao da dobijem od nje, ali i najbolji primer koji imam u životu. Svaki savet i svaki razgovor mi je jako bitan.

Na koji način vaspitavaš ćerku i da li si strog otac?

– Ja se prilagođav­am njenom karakteru i ne želim da stvaram neku viziju kako bi ona trebalo da se ponaša. Moj cilj je da joj pomognem da se pravilno razvija i da bude srećna i dobar čovek. Želim da pratim njeno razvijanje, njene potrebe i njena interesova­nja i da joj budem podrška u svemu tome. A da li sam strog otac, ona će pričati jednog dana.

Koliko si predan u ljubavi i da li veruješ u ljubav za sva vremena?

– Ljubav, ukoliko je osećate, daje vam snagu, energiju i volju da budete predani zato što želite još. Verujem u ljubav za sva vremena, pogotovu što imam dete, pa znam da ona i postoji. U partnerski­m odnosima nije samo ljubav u pitanju već i tolerancij­a, razumevanj­e i podrška.

Koje su ti neostvaren­e želje na privatnom, a koje na poslovnom planu?

– Voleo bih da imam još dece jer znam kolika je to sreća. Generalno se trudim da uživam u životu i radujem se svemu novom što dolazi, ali ne volim da imam mnogo želja jer onda možete da se razočarate. Što se posla tiče, želim da se razvijam i da živim od posla koji volim. To što čekam da mi se desi volim da bude iznenađenj­e.

 ?? ?? Aleksandar Radojičić, glumac
Aleksandar Radojičić, glumac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia