Blic Zena

Sok od ananasa umiruje suvi kašalj

Osvežavaju­ći sok ovog egzotičnog voća dokazano ublažava iritirajuć­i uporni suvi kašalj, karakteris­tičan kod obolelih od delta soja kovida. I ne samo to. Ima još razloga da ga ove zime obilato pijete

-

Naučnici su dokazali da ananas efikasno smiruje uklanja sluz i da simptome kašlja, i to čak pet puta brže nego sirupi. I ne završavaju se tu njegova lekovita svojstva, koja će vam i te kako prijati ove jeseni i zime dok haraju virusi.

JAČA IMUNITET I RAZREĐUJE KRV

Jedna čaša soka od ananasa sadrži polovinu preporučen­e doze vitamina C, ali se posebno ističe lekovito svojstvo bromelaina. Ovaj enzim deluje antiinflam­atorno, pa čak i u slučaju reumatoidn­og artritisa. Pomaže i u ublažavanj­u simptoma alergije, a poznat je i kao prirodni razređivač krvi.

RAZGRAĐUJE ŠLAJM

Ukoliko vas muči uporan kašalj, a sirupi slabo deluju, konzumiraj­te sok od ananasa. Ne samo da ćete ojačati imunitet i sposobnost organizma da se bori protiv upala i infekcija, sok od ananasa će vam pomoći i da izbacite šlajm.

NARODNI RECEPT ZA NAPITAK

Potrebno je

1 čaša soka od ananasa (najbolje je da ga sami napravite u sokovniku), 3 kašike svežeg soka od limuna, 1 kašičica rendanog đumbira, pola kašičice kajenske paprike

Priprema

Sve sastojke dobro promešajte i uživajte u osvežavaju­ćem ukusu koji popravlja vaše zdravlje.

 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia