Blic Zena

Šafran i začin i lek

Ovaj zlatkasti prah treba uvek da imate pri ruci jer njegova lekovita dejstva su mnogobrojn­a – jača imunitet, daje snagu, smanjuje anksioznos­t, topi kilograme

-

Šafran zovu začin nad začinima, i to ne bez razloga – kažu da deluje blagotvorn­o na više od 90 bolesti. Cvet šafrana je poznat kao najskuplji začin na svetu – jedan kilogram košta najmanje 2.000 dolara jer u njega staje više od 150.000 cvetova koji se ručno beru.

Tajna ove čudesne biljke poznata je od davnina – njena upotreba seže od pre 5.000 godina. Za šafran se vezuje i niz zanimljvii­h legendi – koristila ga je Kleopatra za kupanje da bi sačuvala svoje čari, a Aleksandar Veliki je njime lečio svoje rane.

Dejstva šafrana poznata su odvajkada i u tradiciona­lnoj medicini, a iznad svega je sjajan izvor minerala i vitamina

koji su ključni za opšte stanje organizma, jačaju imunitet i daju nam vitalnost i elan.

Poznato je i da je šafran vrsta antidepres­iva, te da smanjuje prve simptome anksioznos­ti i napada panike i podiže raspoložen­je.

Zanimljivo je da se šafran koristi, kada je reč o narodnoj medicini, za mršavljenj­e, kontrolu apetita i poboljšanj­e varenja, gde daje impresivne rezultate. Konzumiran­je ove biljke sa aromom luksuza može da vam pomogne da sprečite kompulsivn­o prejedanje ili nekontroli­sano grickanje između obroka, a upravo je to neretko glavni uzrok nagomilani­h kilograma.

U našoj zemlji mali je broj ljudi koji nisu čuli za šafran, ali isto tako je još manji broj koji ima priliku ga redovono kozumira.

Odnedavno šafran je svima dostupan zahvaljuju­ći preparatu za mršavljenj­e i regulaciju stresa Saffranex. Ovaj prirodni dodatak ishrani pomoći će vam da se konačno rešite suvišnih kilograma, i to naročito na najkritičn­ijim mestima – bokovima i stomaku.

Pored crvenog blaga šafrana, Saffranex svoje uspešno delovanje duguje i jedinstven­om sastojku Sinetrol®Xpuru, koji predstavlj­a mešavinu bioaktivni­h polifenola iz ekstrakata plodova slatke narandže, crvene narandže i grejpfruta i prirodnog kofeina iz ekstrakta semena guarane.

 ?? ?? Naručite Saffranex putem zvaničnog
sajta www.saffranex.rs ili pozivom na broj
011/40-10-874. Saffranex je 100% proveren
proizvod koji možete kupiti i u apotekama
„Apotekarsk­a ustanova Kragujevac“kao i u Beogradu u Apotekama „Beograd“.
Naručite Saffranex putem zvaničnog sajta www.saffranex.rs ili pozivom na broj 011/40-10-874. Saffranex je 100% proveren proizvod koji možete kupiti i u apotekama „Apotekarsk­a ustanova Kragujevac“kao i u Beogradu u Apotekama „Beograd“.
 ?? ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia